maanantai 31. toukokuuta 2010

Ällötystä joka lähtöön.

Nykyään ei enää ole ongelmia. Se on vanhanaikaista. Tyystin vanhentunutta, mikään ei nykyään ole ongelma. Meillä on tukuittain haasteita! On haasteellisia ihmisiä, on haastellisia raha-asioita, on haastellista sitä ja tätä. Mielenterveydestä tulee haasteellista, kun yrittää seurata maailmastairtautuneiden mainostoimistolaisten mielikuvitusta.

Veivataanpa tätä vähän uuteen uskoon.
Jokainen valveutunut syöjä tietää, että on kaikenlaista ylimaallista ruokaa. Sitä syödessä kaikki asiat loksahtavat paikoilleen, kolesteroli alenee, vatsavaivat taittuvat ja henkinen elämä sen kuin paranee vain! Oo, tätä onnen huumaa! Liikumme vaarallisilla vesillä, ystävät. Suorastaan Beringin merellä talvimyrskyn aikaan. Ei näillä hypersupereväksillä tehdä muuta, kuin kannetaan vettä kaivoon. Tunnetusti kannetulle vedelle käy, niin kuin käy.

Otetaas taas. Mainos näyttää hemakkaa leidiä, joka posket punottaen ja silmät innosta tuikkien ylistää sokerilientä, jota jotkut muinoin kutsuivat jogurtiksi. Asetelmassa on jotain madonnamaista...kaikki ong..haasteet tulivat entisiksi kun vaan jaksoi lapioida maitotuotetta maaruun.
Tietty teollinen rasva ratkaisee lasten kasvu- ja käytöshäiriöt. Tämä mainosten kukkanen on vielä ympätty animaatioelokuvaan, joka on enemmän aikuisten elokuva kuin lasten. Syötä lapsille muovista teollisuusakselirasvaa, ja mummonpotkinta lakkaa ja koulupudokkaista tulee hikkareita? Miksi ei käytetä LUONNOLLISIA rasvoja samaan? Siksi, että niillä ei teollisuussetä pääse tienaamaan 80x enemmän kuin normaali palkansaaja. Ja eihän se ole seksikästäkään, jos käyttää luonnollisia raaka-aineita, se on köyhää.

Mielikuvateollisuus muokkaa meitä joka päivä. Minä vedin ensimmäiset henkosenikin, kun tupakkiaskissa oli hevosen kuva. Kun se oli niin hienoo se. Samalla tavalla on aikojen saatossa muokattu meille tämä laihuuden ja anorektisuuden ihannointi. Mielestäni ihmisen pitää olla tasapainoinen joka suhteessa, eikä muistuttaa keskitysleirivankia.

Kun katsoo nykyisiä BMI -taulukoita ja samalla miettii, että erilaisilla ruumiinrakenteilla ja liikuntatottumuksilla, aineenvaihdunnalla ja monella muulla ominaisuudella varustetut ihmiset puristetaan samaan muottiin, niin itkuksi pistää! Esimerkiksi minä olen heti Lievästi Lihava, jos laitan sinne painon, jossa "normaalisti" olisin. Ja siinä on sana LIHAVA. Eikun noudattamaan ruokavaliota XYZ. Kyseisen tyylisuunnan ahdasmielisimmät "gurut" littaavat välittömästi painoiluhaaveet. Pitää orjallisesti noudattaa Juuri Tätä Ohjetta.

Merkittävästi lihava olisin siinä kunnossa, jossa olin elämäni parhaimmassa fyysisessä kondiksessa. Kun penkistä nousi rautaa enemmän kuin monella miehellä ja parisataakiloisen mopon sai pystyyn yhdellä rykäyksellä. Merkittävästi Lihava? Ja olet yllättäen merkittävästi lihava, kun ohitat jonkun kilomäärän. Sama tapahtuu Vaikeasti Lihavan kohdalla...josta päästää Sairaalloiseen lihavuuteen. Mutta: alareunan Alipainossapa ei ole mitään kummallista!! Sekin kyllä muuttuu Normaalialueeksi jossain kilomäärässä, mutta sellaisissa lukemissa jos olisin, niin kiviä taskuun vaan. Olisi se outoa. Miksei siellä ole Normaali, Lievästi Normaali, Alipaino ja Anoreksia?

Puutarhani heräilee henkiin. Tai siis on kehitettävä jotain pientä tekemistä ja puutarhassa oleilu on hieno ajatus. No, meikäläisen "puutarha" on ennemminkin vitelikko, jossa kasvaa kaikkea muuta paitsi puutarhamaista kasvillisuutta: pajua, lepänraaskua, männynränkkää ja helvetisti rikkaruohoiksi normaalioloissa luokiteltavaa kasvillisuutta. Sain meinaan ahaa -elämyksen: lavakauluksista parit kohopenkit ja niihin vähän jotain kasvannaista. Vaikka itäneet perunat. Seuraksi hajuhernettä ja papuja. Vaikka oikeastihan ne laitetaan maahan vasta 10 kesäkuuta jälkeen. Mää laitan ny. Mutta saatana, vesiaihetta en laita. En vaikka mikä olisi. Typeristä typerin ajatus, jollei ole aikaa ja halua hoitaa sitä. Ja sen vesiaiheen pitää sitten olla riittävän kokoinen meikäläisellä. Sen verran iso, että voi kasvattaa omat kirjolohet...

Lähetä kommentti