Ällötystä joka lähtöön.

Nykyään ei enää ole ongelmia. Se on vanhanaikaista. Tyystin vanhentunutta, mikään ei nykyään ole ongelma. Meillä on tukuittain haasteita! On haasteellisia ihmisiä, on haastellisia raha-asioita, on haastellista sitä ja tätä. Mielenterveydestä tulee haasteellista, kun yrittää seurata maailmastairtautuneiden mainostoimistolaisten mielikuvitusta.

Veivataanpa tätä vähän uuteen uskoon.
Jokainen valveutunut syöjä tietää, että on kaikenlaista ylimaallista ruokaa. Sitä syödessä kaikki asiat loksahtavat paikoilleen, kolesteroli alenee, vatsavaivat taittuvat ja henkinen elämä sen kuin paranee vain! Oo, tätä onnen huumaa! Liikumme vaarallisilla vesillä, ystävät. Suorastaan Beringin merellä talvimyrskyn aikaan. Ei näillä hypersupereväksillä tehdä muuta, kuin kannetaan vettä kaivoon. Tunnetusti kannetulle vedelle käy, niin kuin käy.

Otetaas taas. Mainos näyttää hemakkaa leidiä, joka posket punottaen ja silmät innosta tuikkien ylistää sokerilientä, jota jotkut muinoin kutsuivat jogurtiksi. Asetelmassa on jotain madonnamaista...kaikki ong..haasteet tulivat entisiksi kun vaan jaksoi lapioida maitotuotetta maaruun.
Tietty teollinen rasva ratkaisee lasten kasvu- ja käytöshäiriöt. Tämä mainosten kukkanen on vielä ympätty animaatioelokuvaan, joka on enemmän aikuisten elokuva kuin lasten. Syötä lapsille muovista teollisuusakselirasvaa, ja mummonpotkinta lakkaa ja koulupudokkaista tulee hikkareita? Miksi ei käytetä LUONNOLLISIA rasvoja samaan? Siksi, että niillä ei teollisuussetä pääse tienaamaan 80x enemmän kuin normaali palkansaaja. Ja eihän se ole seksikästäkään, jos käyttää luonnollisia raaka-aineita, se on köyhää.

Mielikuvateollisuus muokkaa meitä joka päivä. Minä vedin ensimmäiset henkosenikin, kun tupakkiaskissa oli hevosen kuva. Kun se oli niin hienoo se. Samalla tavalla on aikojen saatossa muokattu meille tämä laihuuden ja anorektisuuden ihannointi. Mielestäni ihmisen pitää olla tasapainoinen joka suhteessa, eikä muistuttaa keskitysleirivankia.

Kun katsoo nykyisiä BMI -taulukoita ja samalla miettii, että erilaisilla ruumiinrakenteilla ja liikuntatottumuksilla, aineenvaihdunnalla ja monella muulla ominaisuudella varustetut ihmiset puristetaan samaan muottiin, niin itkuksi pistää! Esimerkiksi minä olen heti Lievästi Lihava, jos laitan sinne painon, jossa "normaalisti" olisin. Ja siinä on sana LIHAVA. Eikun noudattamaan ruokavaliota XYZ. Kyseisen tyylisuunnan ahdasmielisimmät "gurut" littaavat välittömästi painoiluhaaveet. Pitää orjallisesti noudattaa Juuri Tätä Ohjetta.

Merkittävästi lihava olisin siinä kunnossa, jossa olin elämäni parhaimmassa fyysisessä kondiksessa. Kun penkistä nousi rautaa enemmän kuin monella miehellä ja parisataakiloisen mopon sai pystyyn yhdellä rykäyksellä. Merkittävästi Lihava? Ja olet yllättäen merkittävästi lihava, kun ohitat jonkun kilomäärän. Sama tapahtuu Vaikeasti Lihavan kohdalla...josta päästää Sairaalloiseen lihavuuteen. Mutta: alareunan Alipainossapa ei ole mitään kummallista!! Sekin kyllä muuttuu Normaalialueeksi jossain kilomäärässä, mutta sellaisissa lukemissa jos olisin, niin kiviä taskuun vaan. Olisi se outoa. Miksei siellä ole Normaali, Lievästi Normaali, Alipaino ja Anoreksia?

Puutarhani heräilee henkiin. Tai siis on kehitettävä jotain pientä tekemistä ja puutarhassa oleilu on hieno ajatus. No, meikäläisen "puutarha" on ennemminkin vitelikko, jossa kasvaa kaikkea muuta paitsi puutarhamaista kasvillisuutta: pajua, lepänraaskua, männynränkkää ja helvetisti rikkaruohoiksi normaalioloissa luokiteltavaa kasvillisuutta. Sain meinaan ahaa -elämyksen: lavakauluksista parit kohopenkit ja niihin vähän jotain kasvannaista. Vaikka itäneet perunat. Seuraksi hajuhernettä ja papuja. Vaikka oikeastihan ne laitetaan maahan vasta 10 kesäkuuta jälkeen. Mää laitan ny. Mutta saatana, vesiaihetta en laita. En vaikka mikä olisi. Typeristä typerin ajatus, jollei ole aikaa ja halua hoitaa sitä. Ja sen vesiaiheen pitää sitten olla riittävän kokoinen meikäläisellä. Sen verran iso, että voi kasvattaa omat kirjolohet...

Kommentit

Miriam sanoi…
Omien kalojen kasvatus olis kyllä jo poikaa.. ;) Minä tosin tahdon oman vesiaiheen, pulputtavan, kiitos. Tosin se tulee parvekkeelle ja onpieni, joten puhdistuskaan tuskin koko päivää vie...

On muuten, lievästi alipainoinen, alipainoinen ja vaikeasti alipainoinen (?) tms., mutta ne eivät taida noissa BMI taulukoissa kamalasti koreilla.
On ihan älytöntä tuijottaa BMItä, kun on rasvamittarit ja lihaskuntotestit jne. Sen rasvamäärän kun saa parissa minutissa!! Ja se merkkaa oikeesti paljon enemmän kuin se, mikä on painon ja pituuden suhde.
Ystäväni mies on puolustusvoimilla töissä. Saa lihaskuntotesteistä jne täydet, mutta koko hoidosta ei. On liian painava. Ei siis lihava, vaan painava. Mutta millä **llä sitä sais ne muut tulokset niin hyviksi, jos ei olis lihaksia? :D

Ai niin, kiva kun taas kirjailet!
MahaTar sanoi…
Nöyrinmöyrin kiitos ja kulaus kommentistasi.

Vinkkinä parvekevesiaiheeseen:
Hommaa akvaarion ilmapumppu, saa halvalla käyttettyjäkin. Silikonia, ja iso, hauska ruukku tms. Sisälle tumma ämpäri, läpivienti pohjasta. Tiivistä kunnolla silikonilla sekä ruukun että ämpärinpohjan reikä ilmaletkun ympärille. Jätä letkua ämpäriin sisälle sen verran, että voit sitä liikutella paikasta a toiseen b. Naamio vaikka kivillä. Kytke verkkoon. Ja vesi alkaa pulista ja liikehtiä, riippuen siitä, millaisen reikäkappaleen olet asentanut letkunjatkeeksi. :)

-Massu, joka yrittää parantua, epätoivoista, mutta saattaa joskus onnistuakin. Ehkä.
Veela sanoi…
Joku taannoin sanoi puheenvuorossa "...asia on haasteellinen...", ja nyökkäsi itse väliin tietävästi "kyllä meilläkin osataan puhua nokiaa". Haasteellinen = pirullisen vaikea, käytännössä mahdoton, mutta se ei ole minun vikani ja huomaattehan että MINUN asenteeni on kohdallaan toisin kuin niiden idioottien joiden syytä tämä on.

-Veela

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.