Alvariinsa oikeassa

Feissarireissarit, tuttavat ja kylännaiset Varpu ja Anja ovat molemmat pohdiskelleet asiantuntijuutta ja guruilua sekä mukamuotoisena että vakavastiotettavan tiedon tiimoilta. Niinpä ajattelin raahautua nyt perässä ja sohia minäkin ajukoppani uumenia. Tok, Tok. Koulutustahan sitä on tullut hankittua joka lähtöön. Siis aika monenkin koulutuksen lähtökohdat on tiedossa, juu. Julistaudunkin nyt heti kärkeen Erityiseksi Erityisalojen Asiantunnistajaksi, EEAfbi. Fbi -lopuke on tietenkin feisbuukin invormaatijon varassa elävä.

Varpu nakutteli vaikuttavan mietelmän ravitsemushöhläilystä. Voit lujeksia sen TÄÄLTÄ. Anjan aivoitukset käsittelevät tietenkin kemikaalimaailman vaahtoja ja pääset siihen TÄSTÄ. Oman vajavaisen arkiajatteluni tuotteisiin joudut väkisinkin tutustumaan lukemalla tätä eteenpäin. Tuskin taas tulee sanottua mitään järjellistä. Järjetöntä jorinaa sitäkin enemmän. Mutta eipä haittaa, kaikki kolme lukijaani tietävät jo ennestään, että meikäläisen näppiksessä ei ole alkolukkoa eikä muitakaan estoja päästöjen minimoimiseksi, kuten katalysaattoreita tai tiilimuureja. Palo- tai kiinanmuureista puhumattakaan.

Anjan kirjoitusta lukiessani oli pakko mennä kihertelemään alkuperäiselle sivustolle, joka tämän kuralumipallon pisti pyörimään. Anteeksi, mutta jouduin suorastaan hurmokseen seikkaillessani sivujen syövereissä. Vähän niinkuin raplatessani lävitse terveysväittämien viidakkoa lehtien nettisivuilla. Siellä lehtien sivuilla oli joka toinen sivu että, joo ja joka toinen että, eiei. Sama juttu, mutta painotus oli eri. Ja paatos! Ah, miten pääsin samaan hurmokseen? Varmaan nauttimalla jotain tajuntaa laajentavaa luomutuotetta. Nih. Tällä jännittävällä terveyssivustolla oli valtava määrä kaikkea jännää. Jännää! kuten Routalempi asian ilmaisee. Repomies taas että: Jumalauta, lääkkeet!!

Aika moneen huu-, haa- ja huuhaasivuun olen tutustunut tässä nettiseikkailujeni suuressa kirjossa. Seassa on ollut selkeästi umpihölmöjä sivustoja, joiden väittämistä tulee olo, että tässä kyllä vedätetään hyväuskoisia. Tittelit nimien edessä ovat luokkaa TricDoc MMC BV krimetinalis Axeli B. Alatörppölä. Ja teksti ylittää kaikki toiveet ja lupaukset uudesta elämästä, jopa uudesta elämänmuodosta! Ostat vaan askillisen näitä pillereitä, elämäntaito-oppaan ja kuusi hyödyllistä terapiaistuntoa, hintakin on kevyt! Pillerit tulevat kaupan päälle ja elämäntaito-opaskin, kun vaan terapoit itseäsi terapeutin terapiassa sen kuusi kertaa, 150 euroa kerta! Halvalla! Meiltä! Ja pelastut! Opit ryömimään pintoja pitkin ja pääset valittujen joukkoon, sitä ei kerrota koska, missä ja eritoten miksi. Joskus en yhtään ihmettele, että miksi puoskarilakia oltiin ajamassa läpi eduskunnassa. Mutta pitää osata luottaa myös kuluttajan aivoihin ja aivoituksiin. Huuhaaterapistit eivät kauaa rikastu.

Ajattelin jo perustaa Lumiterapiahuone Hikimajan. Minä olisin suuri lumiterapiaguru MahaTar ja minua tultaisiin palvomaan kaukaa, aina ekvaattorin kulmilta asti. Julistaisin kaavussani lumen vapauttavaa henkeä ja katselisin tyytyväisenä sisätiloista, kuinka etelän immeiset kahlaisivat hankia ilkosillaan hampaat kalisten maksettuaan terapiasta 200euroa per vartti plus matkat, majoitus ja ruoka. Sen jälkeen ne pukattaisiin saunaan höyryämään kylmänvihat pois. Hoito vaatisi tietenkin erinäisen määrän näitä terapiakertoja ja riittejä. Väitettäisiin tietenkin että riitti on muinaissuomalainen jumalanpalvotameno, jossa sekä sielu että ruumis puhdistetaan sen jälkeistä pyhää ateriaa varten. Ja syötäisiin vasta. Olisi se vallan jumalatonta menoa. Porukka olisi riiteistä ihan riitteessä monta päivää! Minä rikastuisin ja uskovaiset köyhtyisivät. Kunnes joku teettäisi erityistilintarkastuksen, kateellinen paska, ja minä joutuisin selittelemään lehdissä tietämättömyyttäni.

Minähän tietenkin olen kaikkien alojen EEAfbi. Minulla on vallassani kaikki muistitietokin, kun vaan jaksaisi muistaa. Lemmikäisen temppelissäkin olen käynyt. Siinä pihalla. Salmisaaressa. Siellähän tämä Oyj majailee. Minä olen nähnyt muutamiakin jumalia, toisia kuvissa. Eräitä on seinillä ja kirjahyllyissämme, joitakin kaapinperillä. Sekä tietenkin esi-isiä takan takana vaanimassa. Mutta yhtään esi-isää ei ole pakastimessa. Siellä on liian kylmä suomalaiskansalliselle esi-isällekin. Ja varsinkin niille, jotka ovat tuolta etelämpää sukuamme saapuneet rikastamaan. Uskokaa pois, lumi on hyväksi! Siinä kun pyörähtelee ilkialastonna, niin ainakin naapurit saavat puheenaihetta, polliisi töitä, mielenterveystoimiston tyttösilläkin piisaa hommia, masennus- ja muiden lääkkeiden markkinoitsijoilla puuhaa, ja sinulla itselläsi on euforisempi olo kuin aikoihin.

Mitä siinä vielä tuijotat? Mars hankeen! Ja paikkoja varamaan Lumiterapiahuone Hikimajasta (tm)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.