Jälleen koittaa vuosi uus. Ja ne iänikuiset uuden vuoden lupaukset. PRKL!

Jees, tätä kirjoittaessa on Rauhan päivä. Mielenrauhan päivähän tämä ei tunnetusti ole. Kun joulusta on vaivoin selvitty, niin jo aletaan rummuttaa ja mäikätä, että mitä herkkuva uudenvuoden juhliin?! Jos minulta kysytään, niin IHAN VTUN SAMA! Nuorisoa lainatakseni.

Joskus tuntuu siltä, että paitsi Suomen eduskunta niin myös median edustajat ovat täysin erkaantuneet normaalista elämänmenosta. Ei ny hitto vie, työtön on työtön on työtön. Ja varsinkin yli 40v työtön. Minulla on siitä mittava kokemus jokun vuoden takaa. Roimasti yli 500 työhakemusta. YLI 500!! Parhaina päivinä laadin kahdesta kolmeen hakemusta ja korjailin CV:tä aina kunkin potentiaalisen työnantajan mahdollisen maun mukaiseksi. Jumaleishon! Sain alun kolmattakymmentä haastattelupyyntöä. Neljä työnantajaa sentään perui. Ja sillä ravaamisella sain yhden työpaikan. YHDEN. Palasin siihen duuniin, johon en koskaan olettanut enää palaavani. Mutta niin vain kävi.

Nyt tämä uusi kyykyttämismalli tekee hommasta entistäkin vaikeampaa. Eikun nurin vaan: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730 
Kävin allekirjoittamassa aamuyöstä. Silloin oli 67000 ja rapiat allekirjoitusta. Tammikuun auki. Että varmasti yli satatuhatta nimeä saadaan ko. aloitteeseen. Ja kaivoihan media jostain J.Vartiaisenkin asiaa kommenteeraamaan. Hyh.

No mutta. Se siitä politikointiin viittaavasta. Siirrytäänpä aiheeseen. Niin, mitä SINÄ ajattelit syödä uunnavuonna? Sokeritinat jälkkäriksi? Vai mehiläisvahat? Tinaa? Vai oletko vaan niin tinassa, ettei tie riitä? Ajattelitko syödä, mutta unohdit juomiselta? Ei hättää mittää! Kekkasin juuri, että kinkunjämistä saa oivallista hyytelöä. Ai vanha juttu, no niin onkin. Sekin on vanha juttu, että keitetään hernari lopusta. Hitto joo, niin teinkin. Purkkihernarin jalostin kinkulla. Ei hullumpaa.

Keittelin tuossa muutaman kanankevennyksen kovanpuoleiseksi. Kuoret ei meinanneet irrota. Ovat sen verran tuoretta tavaraa.  Mutta onhan ne hyviä!
Suoraan tuottajalta. https://www.munaeggspress.fi/EggsPress 
Tämä joukkue ja Maakunto kehittivät lyömättömän tuotteen. Ehkä pikkuisen kalliimman kananmunan, ulkokananmunan, Friidan. Free Range -munan. Ja tietenkin, jossain vaiheessa AVI, Evira ja muut humut saavat varmaan tämänkin vesitettyä tehokkaasti. Johan niin meinasi lintuinfluenssahysterian kanssa käydäkin. Ja kanalalle pakkasi tietenkin just episodin jälkeen Sääntö Suomi -ohjelman toimittaja. Jussi.  Tähän en nyt saa linkkiä tällättyä, mutta on Maikkarin ohjelmia se.

Ja tietysti kaiken kinkkurosollihelvetin jälkeen kalaa! Kalaa!!! Kaikissa muodoissa. Meidän kalapisnikset keskittyvät TUOREESEEN kalaan.Kulmakunnan paras kalakauppa, Maxin kala! Sinne siis, heti, kun avautuu. Mätiä ja muuta namsaa! Runsas tarjonta, vähän erikoisempaakin tuotetta. Siis eväkästä.

Meinasin täyttää munaset seuraavasti:
Keltuaiset smetanan kanssa tahnaksi, sekaan sitten  tursaus mätitahnaa ja kalan mätiä. Aivan sama, minkä fisun mätiä siihen sörsseliin tällää. Sekaan vielä mustapippuria, ripsaus maustepippuria ja muskottia sekä tilliä, jos sielu sietää. Mun sielu ei siedä dilliä. Tökötti joko lusikoidaan tai pursotetaan munien tyhjiin kolosiin ja iäntäkohen. On muuten hyvää, oluen kanssa, ilman olutta tai muuten vaan.

Ruokahommiin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.