maanantai 19. lokakuuta 2009

Mukaelmia teemasta

Vaihteeksi värkkäilin itselleni maittavan sopan.
Viimeviikkoista soppaakin olisi vielä ollut. Mutta käytin sitä lisukkeena.

Siis:

Vettä kiehumaan.
Silputaan kiinanakaalia sopiva määrä
samoin purjoa
että myöskin kunnollinen chili

Tehdään vedestä liemi, esim. kuutiota apuna käyttäen. Maustetaan kalakastikkeella, sillä thai -versiolla nuoc mam lienee nimeltään. Ripsautetaan joukkoon hitunen limettiä.
"Vokataan" kaalisuikaleet, purjo ja chili. Sekoitetaan keskenään. Vedetään huuleen. Minä käytin lisukkeena vähän sitä edellistä keittoa. Siinä oli lihaa, ja se ei enää oikein ole keittoa...! Vaan pataa.
Siis sitä vähän lautasen pohjalle päälle ammensin tätä tuoreempaa versiota. Hyvvee olj.
Lähetä kommentti