Uutta toivoa kuolleille, leikitäänpä lääkärileikkejä.

Mitä teille sanoo sana "laihdutusleikkaus". Taudinhoitoni tässä vaiheessa ompelulangan taa piiloon mahtuva tyttöihminen, jolla on lääketieteellinen peruskoulutus, ehdotti minulle laihdutusleikkausta. Olin jo nousta tuolille seisomaan. En kuitenkaan. Aloin penätä haittoja. Millaista leikkausta oli typsykkä minulle kaavaillut? Pantaa vatsalaukkuun? Vatsalaukun ohitusta? Vaiko mitäkö. Miten esim. ohitusleikkaus vaikuttaa lääkkeiden imeytymiseen? Entäs jos saan ahimimiskohtauksen? Tai ahmin sokeriherkkuja? Pystynkö oksentamaan, jos tulee oksennustauti? Entäpäs jos pitää kesäkuumalla juoda riittävästi? Onko järkeä hoitaa seurausta, jos ei syyhyn pystytä puuttumaan hänen mielestään riittävällä nopeudella? Pitää olla ennen leikkausta laihduttanut pussidietillä N kiloa. Ryhmässä pitää olla sen ja sen aikaa, että saadaan annoskoot paikoilleen. Enkä jaksa kuukkeloida sitä, mitä kaikkea laihdutusleikkaus oikein pitää sisällään.

Kuulosti siinä lyhykäisesti esiteltynä siltä, että homma ei todellakaan ole minulle. Varsinkaan, kun olen vasta toipilaana. Arki on jo muutenkin haastellista ja paljon asioita voitettavana. Niin sitten siihen ängetään vielä erittäin vaivaloinen projekti! Olen varma, että homma hutkaa pieleen, jos nyt lähdetään soitellen sotaan. Mitenhän tässä ajatuksensa sanoiksi pukisi parhaiten? Noh, kysynkin teiltä, että leikitäänkö pikku lääkärileikki? Eli sinä olet lääkäri ja minä potilas, reippaasti edelleen ylipainoa, kaikesta huolimatta. Mutta olen valinnutkin tien, joka vie perille hitaasti mutta varmasti.

No niin, mitä sinä suosittelet ylipainoiselle? Siis suuresti ylipainoiselle, joka terveyssyistä tahtoo eroon painostaan. Mistä lähdetään? Vastata voi kommenttilomakkeella. Saatanpa arvoa itsekseni jopa yhden kirjasen palkinnoksi parhaasta/pahimmasta ehdotuksesta. Minä itse olen siis diktatorinen ylivalvoja ja vasen käteni on onnetar.

Turasin vielä ulkoasunkin kanssa vähäsen. Menen nyt puutahraani pelmuamaan. 

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kuinka olisi kasvispainotteinen VHH (proteiininlähteenä mm hampun siemenet ynnä monet muut siemenet, joista voi vaikkapa marjojen kanssa tehdä raakapuuroja ym
,riisiproteiinijauheita voit lisätä vaikkapa vihersmoothieisiin halutessasi.Tutustu myös esim chlorellaan ja mieti voisitko täydentää sillä tms levätuotteella ruokavaliotasi.

Syö vaikkapa 3-4 kananmunaa viikossa, kolme kertaa viikossa kalaa, kohtuudella marinoimatonta, nitriititöntä riistaa ja (luomu)lihaa, mikäli tykkäät syödä lihaa. Älä käytä nitriitillisiä, lisäainepitoisia leikkeleitä).Kovia juustoja kohtuudella. Käytä tasokkaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja kalaölykapseleita sekä D3-vitamiinitäydennystä ja ehkäpä myös maitohappobakteerit tekisivät terää.

Luomukirnuvoi voisi myös olla hyvä ravitsemuksesi kohtuullinen osa halutessasi, ei tosin mitenkään välttämätön ja liiallisena ei hyvä homma. Älä lisää kuitenkaan proteiinien määrää kohtuuttoman isoksi, jotteivat sisäelimet esim munuaiset rasitu.

Sitten käyttöön vaikkapa luomu Parta-äijä jogurttia kastikkeiksi esim sitruunamehulla lantrattuna tai hae raakamaitoa ja tee siitä itse jogurttia ja viiliä.

Erityisen paljon kannattaa käyttää tuoreita ja höyrytettyjä vihanneksia sekä yrttejä ja marjoja.Syö joka päivä salaatteja.Tankkaa vitamiinipitoisia kevyitä luomukasveja. Katso, että aluksi tietty ajattelemasi, sopiva hiilarimäärä ei ylity ja tarkkaile vointiasi.

Älä juo maitoa ja jätä kotimainen vilja ainakin toistaiseksi, jollet ole jo jättänytkin. (Kun laihtuminen etenee, kokeile quinoaa, tattaria, amaranttia ynnä muita ravinnerikkaanpia "viljoja" lisäten niitä ruokavalioosi niin paljon kuin tuntuu sopivalta ja painonlaskeminen ei pysähdy.

Tämmöisiä ehdotuksia tuli tälle maalikolle mieleen .Tsemppiä! :)

Terkuin vähän ujo T
MahaTar sanoi…
Loistava vaihtoehto laihdutusleikkaukselle. Ei huono ehdotus ujolta T:ltä. :) Sairastan siis kakkostyypin diabetestä. VHH on tuttua "kauraa", perunaa, pastaa ja viljoja välttelen. Hidas tahtini johtuu toisesta ja kolmannesta sairausdiagnoosistani, joka hankaloittaa elämää jonkin verran.

Entäs muut?

-Massu
Aija sanoi…
Tohtori Tukaanin (Dukan) dietti taitaa olla muotia tällä hetkellä. Sillähän herttuatar Catherinekin kuulemma trimmasi itsensä hääkuntoon. Olisiko siitä mihinkään? En tunne tarkemmin, siis diettiä, enkä kyllä Kateakaan. :-)
Anonyymi sanoi…
Entäs jos on sitä painoa enemmän, kuin trimmauksen verran? Eli mennään bMI 35-45 asteikolla? Riittääkö silloin Dukanin tai muut dietit, vai tarvitaanko oikeasti laihdutusleikkaus, että henki säilyy?
Aina kun laihdutetaan isoja määriä, on homma vaikeampaa ja pitkäkestoisempaa, kuin noiden muutamien bikinikilojen kanssa.

Epäilevä Tuomas
Anonyymi sanoi…
Tuanoinni...suasittelen liikuntaa..aluksi tolpanväli,sitten kaksi ja sitärataa...ja paljon vettä tai vikkyä ...ruokapuoli tuntuu olevan teitillä hallussa,nootta siihen ei ole juuri lisättävää...paitti lumuuja :)

tsemppiä t. ar-a
Anonyymi sanoi…
Sanoisinpa, että laihdutusleikkauksessa on paljon mahdollisia riskejä, joten en suosittele.

Tuosta Dukanin dieetistä...eikö siinä ole vähän turhan paljon proteiineja tarkoitus syödä ja siitä tutkimusten mukaan esim munuaiset voivat kärsiä ja rasittua ja elimistö menee myös aika happamaksi, jos sellaisesta nyt välittää... Tuo kasvisvoittoinen VHH kuulostaa hyvältä. Jos pitää hiilarit alle 25 grammassa per päivä, niin uskonpa että ihan tarpeeksi nopeasti laihtuu. :)
Anonyymi sanoi…
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.