Nyt on sukset kovassa rasvassa!

Raakuin jo Feissarin puolella siitä, että olen rakastunut. Prof. Kari Salminen ja europarlamentaarikko S.Hassi ovat palvontani kohteina älykkäiden kirjoitustensa kanssa.
Koska lainauksen lähde pitää mainita, niin Helsingin Sanomien Mielipide osa C sivulla C12, päivämäärällä 1.10.2010, on tuossa auki ja lainailen molempien pikarakkauksieni tekstejä sumeilematta! Irroittelen asiayhteydestään omaksi mielihyväkseni juuri sopivia asioita. Aaah.

Kun pienen ikäni olen kyseenalaistanut ja kysynyt miksi, siis minulle on jäänyt kyselykausi päälle, niin olen aina ihmetellyt sitä, miten pakettimargariini eroaa voista, paitsi maultaan.(hyyöörrggh) Suuhun jää, siis jymähtää, kammottavan makuinen kelmu, joka ei lähde itkemälläkään. Tai voihan siihen jotain liuotinta kokeilla...Muinaisaikaisen mainoksen kysymykseen vastasin aina lapsena kovalla äänellä. Kysymys kuului: "Mitä me syötiin ennen kuin oli F*****a?" Kiljuin, että VOITA! Ja se on parempaa!!!

Öljyt eli ruokaöljyt eivät lapsuudessani olleet mitenkään hirvittävän yleisiä kotini ruokaympyrässä. Ensimmäinen muistikuva ruokaöljystä on, kun kotitekoiset popcornit tulivat. Popparit olivatkin lasten suurta herkkua. Hassi sanoo: "Useimmat meistä tuskin jaksavat päivittäin miettiä ruokaympyröitä."
Kari Salminen sanoo mielipiteessään mm. : "Sen sijaan viime ja tänä vuonna on kyllä julkaistu kolme laajaa tutkimusta, jotka osoittavat, ettei tyydyttynyt rasva aiheuta sydänsairauksia." Ja Hassi: "Aika moni teollinen elintarvike on kuitenkin yhdistetty rasva- ja hiilihydraattipommi."(seuraa luettelo esimerkkituotteista).

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että käsitelty kasvirasva ei VOI olla mitenkään terveellistä. Ei mitenkään. Ainoat prosessointimenetelmät, jotka siedän pienessä mielessäni ovat keittäminen, paistaminen ja höyrytys, raakakypsytys ja ne kaikki, joita muinoin kansa on käyttänyt. Tosin ajatus hapanhaista tekee edelleen vähän kylmiä väreitä...Hassi sanookin seuraavaa: "Terveytemme kannalta suuri ongelma on se, että juuri näitä kaikkein epäterveellisempiä tuotteita tuputetaan joka puolella." Kyllä, on pirun vaikeaa löytää kuppilaa silloin harvoin, kun jossain käy, mistä saisi jotain muuta kuin pakasteesta paistettuja korvapuusteja ja sulatettuja munkkeja. Leipomoteollisuudella menee hyvin. Rasvateollisuudesta puhumattakaan! Kun ovat yhteistuumin saaneet karjatalouden ahtaalle.

Joku kysyy nyt vuohenjuustoleipänsä takaa, että mihin niitä lehmiä oikein tarvitaan! Tehomaatalous kuriin, lehmät saastuttaa ilman ja meret!! Justjust. Yleistyksiä pitäisi välttää...mutta ainakin minä rakastan voin makua, kermakastikkeita munankeltuaisella suurustettuna, mureaa pihviä, lihapatoja ja paljon muuta lehmästä saatavaa herkkua. Oi, miksi, oi miksi Ieva aikanaan antoi minulle uumenistaan väärän miehen! Jos tietokoneen arpoma poikamies olisi mielestäni ollut ns. oikea, kiroilisin nyt traktorissa jossain kynnöspellolla ja lehmät pihatossa.

Kyllä ihmetellä täytyy myös näitä tutkimustulosten pimittäjiä. Kun "äänekäs vähemmistö" eli ne, jotka jotenkin soveltavat tätä "rasvaisempaa ja epäterveellisempää" (miten niin epäterveellisempää??) vähemmän hiilihydraattista ruokavaihtoehtoa, kokevat terveytensä paranevan, samoin päivittäisen vireystilansa. Niin miksi se on niin hirveä asia? Piru vieköön, että inhottaa koko ruokakinastelu. Miksei voi vain olla perusraaka-aineita? Hassi: "Vaikeinta on löytää tuoreita kasviksia, jotka kaikkien ravintokoulukuntien mukaan ovat terveellisimpiä." Eikä ihme, kun kohta ei kukaan niintä tuota!!

Mitä ruokaan tulee, niin Hassi antaa hyvän ohjeen ruokiensa kanssa tuskaileville ikineurootikoille: "Jos haluaa välttää huonoja hiilihydraatteja, ei ole pakko ahmia ylen määrin lihaa, voita juustoa ja munia." Ei olekaan, ne ovat osa sitä perustaa, jolle oma ruokavalioni rakentuu, eivätkä ylen määrin ahmimisen kohde. Suurempia ahmimisongelmia tulee hiilihydraateista!

Salminen sanoo:(kertoo ensin kolmesta julkistetusta tutkimuksesta, jotka ovat kumonneet rasvan ja sydänsairauksien yhteyden):"Sinänsä sama kielteinen tulos osoitettiin jo Kansanterveyslaitoksemme (nyt THL) ja Harvardin yliopiston niin sanotussa Setti -tutkimuksessa vuonna 1997. Tämä selkeä tulos kuitenkin ensin kiellettiin Suomessa ja sittemmin siitä vaiettiin kokonaan".
Kai tässä kohtapuoleen aletaan olla selkeillä vesillä? Vai ollaanko? Tulevatko taas jotkut jyrisemään puskista muta roiskuen, että Salminen on väärässä, Salminen on väärässä!! Me ei leikitä sen kaa!!! Ja piilottavat tutkimuksia alimpaan kellariin kosteusvaurioiden ulottuville. Miksi, oi miksi! Kysymyksiä tuppaisi nyt framille yhtenä köytenä, mutteivät sormet riitä niitä tähän sorvaamaan.

Loppukaneettina prof. Salmisen jyrähdys:
"Tiede ei kertakaikkiaan tunne "kovia" tai "pehmeitä" rasvoja. Nämä termit ovat kaupallista propagandaa, kuluttajaa harhaanjohtavia ja sellaisina poistettava käytöstä."
Miten on THL? Kun juuri tämä instanssihan (siis sen edeltajä) taitaa olla se taho, joka aikoinaan lanseerasi nämä käsitteet kaupallisten toimijoiden huomaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!