Väärin leikattu!

Äimistelin taannoin toisella silmällä telkkarista uutista, että mikrobikasvustojen tuottamia myrkkyjä ei saa tutkia. Jo homemittauksien pitäisi riittää. Työterveyslaitoksella ei riitä hyvää tahtoa, myötätuntoa eikä näämmäs edes tervettä järkeä asiaan, joka olisi pitänyt olla jo. Työntekijöistä viis ja kuus.

Tilanne on mielestäni melko suoraan verrannollinen tähän terveyskeskusteluun, jossa mätetään megatonnin limpulla toisinajattelijaa otsaan. Virallinen taho on sitä mieltä, että vain tämä heidän suosittelemansa ruokavaliomalli on ainoa oikea. Tohtiivat puhua vielä tutkimuksista ja ehkäisystä samaan hengenvetoon. Minä en olisi ehkä noin rohkea, vaan laittaisin jäitä runsaasti hattuun. Ja jättäisin jäät pois jauhelihasta.

Kiva lukea tekstiä, missä rohvessyöritasoiset setämiehet perustelevat akanoitten syöntiä kuidun saannilla ja sokerinasyöntiä luonnollisuudella. Sillä, että ihmisen makuaisti on kehittynyt vaatimaan sokeria! Voi vitalis! Ja puheiden perusteluiksi räimitään pöytään tuhansia tutkimuksia. Joista suurin osa on tehty TERVEILLÄ ihmisillä. Eiköhän jo riennä puolitieteellisiin totuuksiin uskova hunnilauma barrikaadeille ja ala heitellä kuitukakkaroilla (hevosenpaskakin on kuitukakkaroita) meitä syntisiä päin. Riivatut syömme rasvaa ja proteiinia enemmän kuin suositus sallii! Jukuliuta!!

Palaan tässä tähän 40-60% päivän saannista pitäisi olla hiilihydraattia. Ja siitäkin suurin osa ruisleipää. Joo, mistä suomalainen löytää oikeaa ruisleipää? Ei mistään. Ruis -alukkeella myytävä leipä on enimmäkseen vehnää ja jauhonparanteita eikä ruista. Ja ainakin minulla, joka en ole TERVE, kyseinen runsaskuituinen hiilarimössö pitää sokerit sillä tasolla, että nukuttaa vallan vietävästi. Inhottaa jo ajatuskin siitä, että joudun taas ja jälleen kinaamaan siitä, että tutkimukset tehdään yleensä TERVEILLÄ henkilöillä. Eikä metabolikoilla tai diabeetikoilla! En suostu syömään yhtään määrääni enempää leipää. Mitään leipää, millään perusteella.

Seuraavaksi lyödään pöytään munuaisten pilaantuminen kolmessa minuutissa, kun ruoassa on proteiineja enemmän kuin laki sallii. Paskat. TERVE munuainen käsittelee prodet kyllä. Ja eihän sitä hiilihydraattia proteiinilla ole tarkoitus korvata! Vaan tasapuolisesti tasoittaa rasvojen ja proteiinien saantia. Ei ole ollenkaan huono asia ole se, että kun vähentää hiilihydraattien saantia, niin aloittaa sen varovaisesti. Perunan voi korvata kasviksilla, eikä edes kuidun saanti piene. Riisin voi korvata keitetyillä kasviksilla. Leivän voi korvata kasviksilla, tuplaa vaikka salaattinsa! Kyllä siinä hampaille töitä riittää ilman näkkileipääkin. Tästäkin on keskustelua  Hiilaritietosissa.

Siellä verestelin eräässä kettingissä muistojani siitä, miten jauheliha syntyy. Ja eritoten leikkaamon lämpötilasta. Siellä ei heiluttu hihattomassa, ei. Asteita nolla. Kotona kyllä jauhan jauhista vaikka paidatta. Mutta sepä käytetäänkin hetimiten. Haaveilen tässä uudesta kotiapumasiinasta, jossa olisi melkein kaikki, makkaratötteröä myöten! Mutta haaveeksi taitaa jäädä se. Kun ei ole tuota rahhoo, kun leipätiedotus ja lääketeollisuus ei maksele minulle avokätisesti avustuksia.

Ruoanlaitosta puheen ollen. Tein eilen "paistisuikalekastiketta". Leikkasin naudan lapapalasesta komeita suikaleita, oikein valmissuikaleitten malliin. Paistoin pannulla voissa. Laitoin kattilaan ja pannun huuhdinvedet niskaan. Joka kerta, paistoin niitä kaksi pannullista siten, että asettelin suikaleet kuumalle pannulle harvakseltaan. Ruskistin siis kiivaasti ja äkkiä. Pippuroin, korianteroin ja suoloin. Lisäsin ruokalusikallisen Mushroom -soijakastiketta. Kumosin puoli litraa kermaa kattilaan tunnin päästä. Annoin hautuujuutua. Maistoin, lisäsin vähän suolaa ja aavistuksen muskottipähkinää ja mustapippuria. Annoin edelleen hautuujuutua. Söimme hyvällä halulla minä kasviskiusauksen (pelkkiä kasviksia, pääosissa palsternakka ja parsakaali sekä kesäkurpitsa) kera, hiilarisietoinen pottumuusin kanssa.

Vähän kun näkee enemmän vaivaa ruoanlaiton kanssa, olen sitä mieltä, että pysyy terveempänä. Perkele. Eikä tarvitsisi kuunnella vihjauksia laihdutusleikkauksista. Ei. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei noissa laihdutusleikkauksissa ole mitään mieltä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!