perjantai 29. tammikuuta 2010

MahaTar Kiivailija tai jotain.

Onnettomien sattumusten jälkeen nettiyhteytemme ns. tökkii. Eli joudun käyttämään tuulennopeaa GPRS -yhteyttä, jonka tiedonsiirtonopeus ajaa minut hulluuden partaalle ja siitä yli. Ainakin se opettaa minulle kovastipaljon kärsivällisyyttä. Lupaus oli, että ensi viikon alussa olisi taas lankayhteyskin kunnossa. Pakkasukko oli iskenyt hampaat väärään paikkaan.

Aamupalan aikaan totesin, että raejuuston ja savumuikun liitto ei ollut kovin onnistunut. Parantelin sitä ruokalusikallisella lohimajoneesia. Ei parantunut. Ja näyttää siltä, että tämä oli nyt laitimmainen kerta, että sorrun ostamaan savumuikkuja pakattuna. Ne täytyy syödä suoraan uunista. Tulihan tämänkin opittua. Savusilakoiden kanssa onkin toinen juttu.

Huomasin myös, että raejuustoissa on eroja. Lukekaapa ihan huviksenne, mitä raejuusto pitää sisikunnassaan! Herttinen, löysin yhdestä raejuustoversiosta jotain, mikä ei mielestäni kuulu raejuustoon! Ja missä on raejuustosta rasva? Tahdon kunnollista raejuustoa!!!

Onneksi olen ollut huomaavinani, että ravintotieteilyssäkin aletaan kohta tulla kulminaatiopisteeseen. Tai sitten vaan ihan vastakkainasetteluun "teknokraatit" ja "luomuilijat". Eli teknokraatteja ruokkii teollisuus ja luomuilijat haluavat syödä mahdollisimman tuoretta ja lähellä tuotettua. Talviaikaan Suomessa jotakuinkin haasteellinen yhtälö. Mutta asiaan, olin pohtimassa sitä, että muutama vuosikymmen sitten vielä syötiin suhteellisen puhdasta ruokaa. Ei lisäaineita eikä juurikaan lannoitteita. Eikä allergioita. Tämä intoilu bakteereista ja liasta ja pieneliöistä on pudottanut pohjan vastustuskyvyltä. Ja on tarvittu ihan tiede avuksi toteamaan että maalaislapset ja koiraperheiden lapset potevat vähemmän allergioita kuin muut. Missähän vika?

Nyt huolettaa tietenkin lihavuus. Ja kehitetään "kevyt"tuotteita. Ai että pistää vihaksi. Minä kuulun erinäisiin paneleihin, joissa arvioidaan esim. juuri kevyttuotteiden markkinointijuttuja. Kysymyksistä puuttuu järkiään se vaihtoehto, jonka minä valitsisin. Se, missä sanotaan, että tuotteesta puuttuu rasva, ja siinä on liikaa sokeria! Samoin usein puuttuu laatikko, johon saa oman mielipiteen näkyviin:
"Kohta X muu: (tähän se laatikko, johon voi kirjoittaa)
Viimeksi pyydettiin hinnoittelemaan kevyttuotteita. Voi elämän kevät! Minulle pitää maksaa, että syön niitä. Partaäijä on ainoa kevyttuote jogurteissa, jonka hyväksyn. Attana.

Eikä, tämä on jo toinen (tosin jo aiemmin luonnosteltu, kuten edellinenkin) postaukseni tänään. Enkä enää voi lykätä itseni ulkoistamista lumitöihin. :P Nys se ovvaa mentävä.
Lähetä kommentti