Olo kuin ... *sensuroitu*

Kröööh, juu ajatus ei kulje, ei. Se ryömii. Rustaan kuitenkin harmiksenne jotain pientä tämän jomotuksen keskellä. Minä olenkin nyt varsinainen Jomo ja vielä Keniatta. Ei ole Keniaa minulla, ei.
Olen siis saanut peljätyn lentsun, tai sitten vaan ihan tavallisen röhän. Kun eivät arvauskeskuksessa varmistaneet, mikä tämä tauti on omaa sukua.
Laulelen silti, että "Ooo, Tami, oo-tami-tami-flu, oo-tami-flu..." Kirkan äänellä. Oma on hukassa. Ihan tässä yskänkohtausten välissä. Tulehduskipulääkkeitä nappaillen ja yskänlääkettä pillillä imeskellen. Niillähän sitä elää isompikin ihminen, juu.

Kivat tytinät teki kuitenkin tuohon verensokuriini, yöllä yskiessäni mittaroin pari päivää sitten "yösokurin", oli toisellakymmenellä. Piikki mahanahkaan. Viime yön saldo olikin jo 17! aaarrrgggHH!! Sassiin pikainskaa, ja hyvä ettei suoneen. En tiedä, onko sitten teenjuonnilla (EN laita kupilliseen kiloa hunajaa) tms. vaikutusta, mutta eilen ehtoolla tuli kyllä imeskeltyä sekä kurkkupastillereita, että ämpäreittäin teetä, teelusikallinen hinajaa peri ½ l:n mukki. Muttei muuten olisi pystynyt edes istuumaan säällisesti. Oli pakko laittaa lämmityskin päälle taloon. Tai minä olisin paleltunut jeenast.

Mutten nytkään jaksa vavista tässä läppärini ääressä juuri pidempään. Yritän saada syödyksi jotain "oikeaa" ruokaa. Jos satun sitä jostain löytämään. Ja jos avioliiton kautta saatu lisäosani jaksaa mennä puotiin, niin sieltä ainakin jotain jää hyppyseen. Ensin vaan pitää laatia lista. Köh, meinaan, ko. hölö on myöskin samassa saamarin tauvissa...mutta sen hinkuna on vasta alkumetreillä. Minä puolestani korisen kuin kruputeskeitin! Eli kahviautomaatti, eli kahvinkeitin.. Sisäänhengitys: krololorolo...uloshengitys: natiklorololköhköhköh...mittarin saa laittaa molempiin kainaloihin ja ynnätä ja jakaa kahdella, että saa edes kehonlämpönsä sinne päin.

Kohta pitää varmaan pönkätä pää pystyasentoon, kun se ei muuten pysy, ja muutenkin köllöttää jossain sellaisessa asennossa, josta on helppo vaikkapa kierähtään jaloilleen, ja toivoa, että ne pitävät....

Että käypäisiä, helppoja ruokaohjeita vaan miettimään, että mitähän sitä söisi, kun ei jaksa syödä, mutta pitäisi ja ei jaksa itse tehdä vaikka olisi hyvä.

Kommentit

*P* sanoi…
Koita juoda kuumaa vettä kookosöljyn kera. Vaikuttaa varmaan sokereihin vähemmän kuin hunajatee. Plus saat siitä energiaa jos et jaksa syödä. Ja menee kurkusta alas kumminkin aika mukavasti.

JA kurlaa suolavedellä. Se auttaa kurkkukipuun/yskitykseen ainakin hetkellisesti.

*P*
MahaTar sanoi…
Täytyy tässä jotain yrittää kehittää yskänpuuskien keskellä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!