souljunksupersearawbizarreslowmonkeyfinnishorganicmexicanFOOD

Eli siis just ruokaa. Ruokaa. Siis sitä, mitä me inehmot tuppaamme turpavärkkiimme päivittäin, monta kertaa päivässä. Nyt ruokanörtit ajavat kuin käärmettä pyssyyn tätä superfoodia. Ja komeesti rahankiilto molemmissa silmissä. Se on taas yksi ruokajumaluusoppineiden tapa kerätä kansalta aneet kirstuun ja voida itse hyvin, kansasta viis. Uusi, uljas uskonto on syntynyt! Halleluja, ota vuoteesi ja käy!Pöytään!

On perustettu erinäisiä kauppoja ja nettikauppoja, luennoitsijat julistavat supervuudin sanaa ruoan temppeleissä, kuin lähetyssaarnaajat konsa. Blogit ovat pinkeinään tätä tilitystä, kuinka ruoan parantava voima on nostanut Lasaruksenkin kuolleista! Halleluja! Ja elimie...eikun elämänhallinnssa auttaa tietenki kurssi, kun ihmisellä ei tietenkään ole aivoja, jolle pääsee arvioittamaan ties mitä, eikä paljon maksa. Mitä nyt työttömän melkein kuukauden tilipussillisen. Jolla jo tuota kotimaista hyperruokaa söisikin aimo kassillisen.

Ei, en minä ole mitenkään ruokavastainen, päin vastoin! Olen vaan sitä vastaan, että kun syömisestä tulee ällömakeaa liiketoimintaa, jossa kehotetaan pistelemään törkykallista tuontitavaraa terveellisyyden nimessä, niin sillon käryää käämi. Ja herkästi. Nyt on jo tupakoinnin uudelleen aloittaminen lähellä.
Ja se tapa, miten tämä nyt sitten tehdään, ärsyttää lähes hulluuden partaalle ja siitä yli. Nauti nyt tätä ja sitä ja vielä tuotakin ultrahyvää ruoka-ainetta, niin maailma pelastuu ja saat kaupanpäälle mainetta ja kunniaa ja lahjakortin. Eikä maksa paljon! Omaisuutesi, orjatyövoiman selkänahan, kehitysmaiden lapset kuolevat nälkään, kun vetelet niiden sapuskat hyvinvoivana huuleesi. Kysyn vaan, onko tässä mitään järkeä?!!

Olen paskamainen, sarkastinen ja kärttyinen vanha akka, joka ei epäile sanoa, että ei ole mitään tolkkua moisessa. Kun vähin erin Suomen oma ruokatuotanto ulkoistetaan Kiinaan, muusta tuotannosta puhumattakaan, niin kohta meillä on todellakin maailman kallein eväs, kun kaikki roudataan rajojen ulkopuolelta tänne. Kukaan ei kohta osaa viljellä edes tomaatteja parvekkeella. Kaiken huippu oli tässä syksymmällä, kun olin tuolla keskellä ei mitään sienestämässä. Kaksi naisihmistä taapertaa keskellä metsätietä, jolla on ajettu traktorilla vuonna -97 viimetteeksi, ja ääneen puhuvat, ettei tästä voi näitä voitatteja kerätä, kun ne kasvaa tässä tiellä! HALOO! Meinasin pudota kalliolta. No, minä keräsin ne tatit.

Minua ärsyttää tämä kaiken kaupallistuminen, siis se, että jokaisesta suupalastakin tehdään nykyään markkinointisuunnitelma, koemarkkinointi ja sen jälkeen se vielä viedään muotoilijalle, joka tekee siitä haluttavan, testiryhmä testaa ja sen jälkeen suupalasi kärrätään erinäisten polveilujen kautta kauppaan, josta ostat sen roimaan ylihintaan. Hyvä esimerkki ovat naposteluporkkanat. Ihmisilläkö ei pysy veitsi sen vertaa hyppysessä, että saisivat vähänkään kookkaamman porkkanan pikkupalasiksi?

Sitäkin olen ihmetellyt, mikä tekee jostain pahanmakuisesta gojimarjasta paremman kuin hyvänmakuisesta, puhtaasta mustikasta? Sitäpaisti sitä saa ilmatteeksi ihan kävelymatkojen päästä...ainakin tuohon lähimetsään jäi meidän poppoon, mökkiläisten ja naapurien jäljiltä tolkuttomasti mustikkaa, puolukkaa ja sieniä. Sitäkin olen ihmetellyt, miksi terveellistä ruokaa tuodaan tänne? Miksi ei käytetä kotimaista?? Lähiruokaa, luomutuotantoa, naapurin pellon tuotteita? Miksi pitää ruokaa nimittää typerästi Superfoodiksi? Junkfood on fiksusti jo käännetty roskaruoaksi...juu, eikä siinä juuri mitään ravintoarvollisesti olekaan. Ravintoarvonlisäruokaa? Olisiko superfood sitten sitä?

Eniten minä ihmettelen sitä, että vaikka vuosikaudet on kärsitty vilua ja nälkää, niin ei herätä vieläkään siihen, että ruoan ravinteiden tasapainottaminen on ihan persiellään. Kun aivan normaalilla ravinnolla, mielellään tietenkin puhtaalla, päästään samaan, mihin kalliilla tuontieväällä. Kun riittävän moni alkaa kysellä luonnollisen, luonnonmukaisen ja puhtaan ravinnon perään, on tuottajankin tultava vastaan. Lähiruoka on lähellä sydäntäni. Maulavirran opeilla mennään. Ja eniten inhoan margariineja. Kun meillä on hyvää voita ja rypsiöljyä, niin miksi helvetissä pitää vääntää vielä keinotekoisesti tätä paskaa, (anteeksi) johon joudutaan vitamiinit ja muu ajamaan kemiallisesti sisään? Ja kehdataan väittää terveelliseksi. Kun mikään keinotekoinen ruoka ei voi olla terveellistä.

Halkean...! Nyt täytyy mennä pois hetkeksi ja jatkaa keuhkoamista hyvän ruoan puolesta tuokion päästä. Nimenomaan HYVÄN ruoan puolesta. ....LÄÄKKEET!!!!!!

Aaaameeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.