Elintarvikelakko

Täytyypä tässä viritellä hyppysiään. Ovat aika ruostuneet. Samoin aivot. Ne ne vasta ruosteessa ovat. Ja toistaiseksi varmaan tulevatkin olemaan. Kun tässä on viime aikojen saatossa tyrät rytkyneet suuntaan jos toiseenkin. Eikä nyt pidä käsittää, että minulla oikeasti olisi joku tyrä jossain. Henkinen tyrä korkeintaan.

Mutta mitäs tässä pitikään...niin joo.
Arvostamani (yllätyksekseni huomasin näin olevan) kolumnisti A.W. Yrjänä jälleen pääsi huutamaan pöö puun takaa Hesarissa. Näyttää siltä, että meillä on yhteinen inhokki, suuret kaupat ja kauppakeskukset. Minulla onkin slogan "Mene Espooseen, Suomen suurimpaan ostoshelvettiin, ja jää henkiin". Kun tuntuu, että suuruudenhullut espoolaiset tinttaavat hypersupermegamarketin joka niemeen, notkoon ja saarelmaan. Samalla kun sieltä pitää päästä helvetinkyytiä pois. Radalla tai baanalla, 120-300km/h.

Se, mikä minua suunnattomasti ihmetyttää työnantajapuolen lausunnoissa elintarviketyöläisten työssä viikonloppuisin pitämisessä ja monessa muussakin työajan sorvauksessa, on: KUIKA HELKUTISSA ENNEN PUOLIVALMISTEET, EINEKSET, LIHA- JA KALATUOTTEET SÄILYIVÄT?? Vaikka kaupat olivat kiinni sunnuntaisin ja ostokset tehtiin 9-17 ja lauantaisin 9-13 välisenä aikana??  Miten se oli mahdollista? Ja vielä ilman Eviran suosiollista haittaamista? Se laitos on kyllä tasapuolinen, pistää ahtaalle kaikki ravintoloista tuotantolaitoksiin. Pilkuntarkasti. Ja sitten ihmetellään, että allergiat lisääntyvät, kun kaikki pitää pestä desinfioivilla ja tappavilla pesuaineilla, tasan tarkkaan niitä ei saa huuhdeltua niin hyvi pois, etteikö jotain sinne sapuskaankin jäisi, mikrobeja tappamaan.

Minä olen sitä mieltä, että monikin asia on peräisin ruoansulatuskanavan vaiheilta. Ja sinne kun ei enää eksy riittäviä määriä "luontaisia pöpöjä" niin tulos on tämä: Allergiaterroristien Suomi ja globaali vastustuskyvyttömyys. Ja sillähän tietenkin lyödään rahoiksi: osta sitä tai tätä mikrobilientä josta on otettu lisätty sokeri pois, niin maailma ja sinä pelastutte vastustuskyvyllä kymmenessä minuutissa! Tässä madottomassa maailmassamme ei tarvitse mennä kuin tuohon itärajan taa, kun lasten allergiat ovat, ikävä kyllä, minimaalisissa mitoissa. Ja Euroopassa nauretaan pierutautisillemme, jotka vinkuvat, että onko tässä kermaa. Tämä puhdas yhteiskuntamme näyttää tekevän puhdistukset myös suolistotasolla.

Siitäkin piti raivota, että nykyään ei ihminen ymmärrä sitä, että kaikki ei kasva kaupan tiskissä. Toiset harmittelevat kun eivät saa lempimakkaraa/einesmössöään HETI nyt. Ja minä puolestani kaahasin hullunkiilto silmissä kärryjeni kanssa, että vau! mitähän kivaa täältä keksisi suolenmutkaan! Eikä siinä tarvittu mitään uusavuttomien reseptipalveluita kännykkään. Ei totisesti. Tosin minä olenkin siitä outo, että teen heräteostoja hedelmäosastolla, kerään maitohyllystä halvennustuotteita ja liha-ja kalaosastolla napsin mukaan prosenttipakkauksia. Jos käytettävissä on palvelutiski, saatan ostaa ruotoja tai "roiskeita" sekä tietenkin luita. Mainitsemistani aineksista saa makoisan kala-tai lihaliemen, kasviksilla höystettynä! Siksi kaapissa pitää olla aina porkkanaa, sipulia ja muita liemijuureksia. Niistä on iloa.

Mitä lakkoiluun tulee, olenpa minäkin lakossa. Edelleen. Nyt varsinkin, ei kreikkalaisia elintarvikkeita eikä myöskään mitään megalomanistisesta kuppakeskuksesta plussabonuspisteitä kartuttavasta afääristä ostettua. Ihan turvaan näihin lähikauppoihini. Mm. paikallisesta palvelutiskimarketista pystyy tilamaalla saamaan vaikka apinan aivoja, jos sille päälle sattuu. Lähden justiin noutamaan viiden kilon satsin lehmänsydämiä. 

Pidemmittä puheluitta, taidan mennä nokosille, kun tämä eläminen ottaa kovasti voimille. Ennen voimia vievää kauppareissua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.