VASTAUS JUURESRESEPTIHAASTEESEEN!!

Uusi Musta julisti marraskuun "Paluu juureksiin" -kuukaudeksi. Minä otan osaa haasteeseen, mutta koska en lue ruokablogeja, joista osa ärsyttää suunnattomasti ja osa taas on mitäänsanomatonta hömppää. Siis en lue enää. Olen minä ruokablogeissa söhrännyt ihan kiitettävästi, juu. Tässä omassanikin on hupaisia sattumuksia kyökin puolelta. Ja olen yrittänyt niitä myös tänne jakoon laitella. En oikein tiedä, ketä tähän haastaisin? Lukijakuntaani kuitenkin varmaankin, ehkä vissiin! Tarttukaa haasteeseen ja kertokaa siitä sitten minullekin. Jookostakookosta?

Nyt on tulossa siis TÄYTETYT PAPRIKAT!

Paprikoita syöjien pääluvun mukaan, leikkaa "hattu" irti ja poista niistä sisuksesta valkeat osat ja siemenet.
4 keitettyä, keskikokoista punajuurta silppuna.
Desi keitettyjä linssejä, värillä ei väliä, punajuuri hoitaa sen puolen.
tuoretta chiliä 1-6 palkoa viipaleina (sen verran kuin sielusi tai muiden sielut sietää)
pikkupala inkivääriä silppuna
pari murskattua valkosipulin kynttä.
Muutama tippa limemehua ja itämaista, laadukasta kalakastiketta
suolaa tarpeen mukaan.
"Hatun" alle vielä paksu juustosiivu mieleistä, hyvinkypsynyttä juustoa.

Sekoita keskenään punajuurisilppu, linssit, chiliviipaleet, inkivääri sekä tipauttele joukkoon suola, limemehu ja kalakastike. Sullo täyte tarkasti paprikan sisälle ja veistä päälle paksu juustosiivu, aseta hattu paikoilleen. Paista reilussa uuninlämmössä, noin 225astetta Celsiuksen asteikolla, kunnes paprikan hattu on vähän mustelmilla. Anna vetäytyä vuokassa hetki ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kera. Salaattiin voit laittaa valikoiman erilaisia salaatinlehtiä, sitrushedelmää, fetaa ja herkkusieniä sekä pinnalle pähkinähaketta sekä raastettua juuriselleriä raakana. HUOM. täyttettä pitää sitten tehdä lisää, jos syöjiä on vaikkapa 10, eli tuota pitää osata vähän silmämääräisesti säädellä.


SELLERILINDSTRÖMIT intialaisin maustein.

2 isoa, raakaa punajuurta
1 mukulaselleri
1 sipuli
pari kananmunaa
reilu teelusikallinen masalaa (tikka, garam tai tee itse, masala on maustesekoitus)
tuoretta korianteria silppuna
persiljaa samoin silppuna
suolaa
(400g jauhelihaa lisäämällä saat vähän erisorttisen piffin)
paistamiseen hyvää ruokaöljyä tai oikeaa voita.

Kiehauta punajuuret ja neljänneksiksi paloiteltu selleri puolikypsäksi. Raasta molemmat juurekset. Silppua sipuli ja sekoita se juuresraasteeseen samoin silputut yrtit ja mausteet. Tarkista suola. Sotke joukkoon kananmunat ja paista pieni koepihvi ja tarkista samalla maku. Lisää ainesosia tarpeen mukaan. Paista pihvit voissa/öljyssä miedolla lämmöllä, sillä kananmuna kärvähtää helposti pahan makuiseksi. Viimeistele uunissa, miedolla lämmöllä n. 30-45min.Tarjoile sienimuhennoksen kera. Sopivat lakto-ovovegetaristeille. Lihaa joukkoon, ja sopivat kaikille muillekin.

Sienimuhennos:
Purnukka kuohukermaa (2-5dl)
metsäsieniä, siis kanttarelleja, suppiksia tai hätätilassa siitaketta ja herkkusieniä.
pari sipulia
munankeltuainen
vaahdotettu valkuainen
ripsaus maustepippuria
suolaa
voita

Paista silputut sienet ja sipuli voissa. Lisää joukkoon reilusti kermaa ja keitä kokoon. Lisää rikkivatkattu munankeltuainen joukkoon, tarkista suola. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele se vähin erin muhennoksen sekaan ja sekoita se sinne. Näin muhennoksesta tulee pehmeän kohokasmainen. Tarjoile se mahdollisimman pian.

Viimeksi mainituista eväistä voikin sitten tehdä illaksi kunnon 70-lukulaisia lämppäreitä, jos leipä maittaa. Itse peittelen kesäkurpitsan itketettyjä ja kuumassa parilapannussa käänneltyjä siivuja näillä. Päälle juustoraastetta ja uuniin, kunnes juusto on saanut väriä ja sulanut. Halutessasi itämaista maustetta lisää, tee jogurttikastike, johon lisäät limemehua, vähän kookoskermaa, korianteria ja chiliä ja inkivääritahnaa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Maukkaalta kuulostaa. Jos haluaa maistaa, niin se on tehtävä...
Marja-Riitta
Sari sanoi…
Kaikki kuulostivat niin hyvältä, että pitää kokeilla. Kiitos!!
Anonyymi sanoi…
Paprikat kiehtovat täällä. Ainoastaan kalakastike emmityttää... onko se just se juju? Olen aika noviisi ruuanlaitossa, eikä kalakastikkeista ole minkäänlaista kokemusta. :O
MahaTar sanoi…
Jos tuntuu, että kalakastike on YÄK!, niin korvaa se vaikkapa soijakastikkeella. Sekin käy, mutta siinä ei ole samaa hapokkuutta, niin turauta vähän enemmän limeä sinne sekaan.

-Massu
Anonyymi sanoi…
Kiitos soijakastikevinkistä; se kuulostaa näin aluksi omemmalle! :)
Anonyymi sanoi…
Huomasin fb:ssä, että osallistut haasteisiin ja otin itsekin vinkistä vaarin :-) Odotan mielenkiinnolla mitä teet lantusta. Punajuuresta en tehnyt omalla reseptillä, kun tuli vähän yllättäen tämä, mutta ensi viikkoon on enemmän aikaa valmistautua...
Ja koska kirjautuminen ei toimi (taaskaan), osoite on http://etikkaajasuolaa.wordpress.com/
MahaTar sanoi…
...*zaaah*! Tämän bloggerin sielunelämä on kyllä ihan perkeleen mystillinen. Välillä ei näy kuvat, eikä sivupalkit eikä eikä. Ja toisinaan kaikki kaatuu näppikselle, niin että ihan hirvittää!

Doh, jees, tulenpa vilgaisemaan, mitä sinä olet suolannut ja etikoinut! Haastellaan. Lanttu on muuten äärettömän monipuolinen kasvannainen, enpä olisi ennen näitä hiilihydraattien karsintoja uskonutkaan!

-Massu
MahaTar sanoi…
Bubblin under...lanttua!!! Tuolla on iiiiihaanaaa luomulanttu ihan vasiten haahaasteeseen hankittuna.

-Massu

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jussipussi.

Rillit kuumana!

Lihavat montunreunalle riviin -rattatatta- ja ongelma on ratkaistu