Blogsennuksia. Saarnaa. Voihkintaa.

Tässä sitä taas ollaan. Puhtaan kaulan kanssa, kuten tavataan sanoa. Olen tässä seuraillut näitä internetin ihmeellisen maailman keskustelupalstoja. Vähän ehkä liikaakin. En ole oikein taas ajan enkä muunkaan tasalla, että missä mennään. Toisinaan tuntuu, että joulun jälkeen alkaa taas jesuksenmoinen paniikki siitä, että kiloja on tullut. On, on, mutta nää onkin nopeita kiloja! Suuren suosion saanut mässääminen joulun aikaan tuo tullessaan vääjäämättä myös nestekiloja. Nappasin huuleeni hyytävät neljä pilleriä erästä luontaistuotekaupan nesteenpoistajaa. Poisti minusta (äskeisen punnaamisen jälkeen, sunnuntaiehtoosta alkaen) peräti -700g!! Liki kilo! Jössess! No, jatketaan vihreällä teellä mustapippurilla reilusti maustettuna. Silläkin kun on vaikutuksensa. Maksanpuhdistuskuuriakin tässä suunnittelen, olo on nimittäin kaiken mässäilyn ja vinkunimemisen jälkeen aika tankea. Täytyy vaan poimia tuolta sopivat yrtit, jotka tukevat maksaa sen puhdistuksen aikana. Teetä toki, mausteita ja ruokia. Kyllä lähtee.

Se, mikä minua ärsyttää suunnattomasti, on tämä uutisointi, jossa mm. hiilihydraattien vähentäminen on leimattu ihmediettiksi tai muotidietiksi. Toisille se on välttämätöntä. Kuten itselleni. On tässä repeämisiä julkisivuun tullut kyllä, mutta en pidä sitä kovin pahana asiana. Takaisin luontoon vaan! Ja vaikka sitä on jo ties kuinka kauan tallustanut tällä radalla, en toivokaan kovin pikaisia tuloksia, sillä kun hissukseen korjailee menoa, niin ainakin on sisäistänyt asian kunnolla. Tuolla aina aika-ajoin joku kyseleikselee sitä, että mitä voi syödä ja mitä ei voi ja miksi ei voi. Että pitäisi olla niinkuin instantruokavalio, lisää vain vesi. Heleppoa ja noppeeta! Ja leipää saisi syödä yötä myöten! Hampaanmitta voita päälle. No, okei, ja sitten uskotaan hanakasti, että kaikki ei ole leipää, mikä leivältä näyttää, niinkuin hapankorput. Pakettia vaan auki ja iäntäkohen!

Ennen kuin aloittaa HIILIHYDRAATTIEN vähentämisen, pitää osata mieltää, mitkä ovat hiilihydraatteja. Mitä tarkoitetaan hiilihydraateilla eri yhteyksissä ja eritoten: mitä ne immeisen elimistössä touhuaa. Helpoin tie on tietenkin aloittaa karsimalla valkoinen sokeri huitintuuttiin. Sitä kun on vähän aikaa tehnyt, niin leipä joutaa seuraavassa lastissa tunkiolle. Helppoa tähän asti. Pulla luetaan leiväksi. Ja kun on oppinut välttelemään leipiä ja sokureita, niin on todella helppo nakata makarooni, hienostelijoille pasta, akkunasta viattoman ohikulkijan niskaan. Riisin voi lahjoittaa nälkäänäkeville lapsille vaikka Filippiineille, eikä vetää makoisiin suihinsa täällä pimeässä perävekkulassa. Perunalla on hyvä koettaa osua johonkin talvehtivaan vesilintuun. Tämän prosessin kun tekee silleen hissuksensa, aikatauluna vaikka 1kk, jonka päätyttyä ei ole ko. aineksia lautasella eikä tassilla saati kaapissa. Siitä on heleppua jatkaa. KOHTUUDELLA, perkules!!!!

Taas oli uutista lihavuusleikkauksesta. Tälläkertaa artikkeli oli kohtuuvella asiallinen. Eikä mikään tyyliin "ihmeiden ihme". Oli tuotu jopa terveyshaitat esiin. Tietenkin: on varmasti kiinni paljon siitäkin, mitä, miten ja mistä poistetaan. Suolistoa vai vatsalaukkua. Vai molempia. Ainakin artikkelin täti oli rehellinen ja toimittaja myös. Kiitos ILTSARILLE tästä jutusta! Kun niin riivatun usein nämä tuppaavat todellakin olemaan vähän sensaatiohakuisia. Markometterimikapetteri laihtui 600kg syömällä hiekkaa! -tyylisiä. Siis sietämättömiä. Tai lue meidän mediasta, mikä on vuoden paras keino laihtua! Vältä stressiä, syö säilykkeistä vain tölkit! Että taas välillä kiristää ja kriisi iskee, kuin miljoona voltagea.

Ostin tässä päivänä muutamana erreyksessä kermajuustoviipaleiden sijasta jotain helevetin kumijuustoa. Jooo-pa, onhan ne viipaleita. Siihen asti, kun ovat tuolla rasiassa. Ja viipaleina niitä sieltä ei saa itkemälläkään. Olen kokeillut kohta kaikkea muuta, paitsi pommeja. Piti tehdä kuorrutettua kukkakaalia, vaan tuota ei voi käyttää edes ikkunakittinä. On se vaan niin kuvottavaa. Maistoin, nääs, juustonhimossani. Piti mennä uudelleen kauppaan ja ostamaan kunnollista kermajuustoa. Nyt kukkis muhii uunissa. Päällä on OIKEAA kermajuustoa, Koskenlaskijaa itse murennettuna ja koko sörsseliin sotkettu vielä kermaa. Ne kermajuustoviipaleet siihen päälle leviteltynä, joka ikinen. Tuoksuu jo! Muistakaa ripottaa niiden kukkisten päälle vähän muskottia. Nam!

Herkkuperseilyni vuoksi ajattelin vetää herkkuperseet olalle. BrylCreme, niinkuin avioliiton kautta saatu lisäosani asian ilmaisee. Siis ihan kunnon paahtovanukas! Herranjestastelkaa vain, minähän se kärsin hiilarikrapulasta huomenna. Heh. Mutta helppoahan sen teko on, niinkuin heinänkin. Taatusti saatanallishiilihydraattinen:
Usseempi mukillinen tulee tästä ohjeesta. Käytä uuninkestäviä jälkkärikippoja, jooko?
4 dl  vispikermaa
1,5 dl täysmaitoa
3 tl vaniljasokeria tai halkaistu vaniljatangon puolikas
6 keltuaista
1 dl sokeria
Pinnalle:
noin 2,5 rkl ruokokidesokeria


Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko (v-sokeri lisätään myöhemmin, sokerin seassa) paksupohjaisessa kattilassa.  Nosta kylmälle levylle. Erottele  kananmunista keltuaiset kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa. Kaada kermamaito sekoittaen sitä koko ajan vaahtoon. Jaa seos annosvuokiin tai kahvikuppeihin. Peitä vuoat foliolla ja laita uunipannulle vesihauteeseen (kuumaa vettä noin kuppienpuoliväliin saakka) Hyydytä 150 asteessa uunissa (kiertoilmauuni 120 astetta) 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä, nosta vuoat pelliltä ja anna hyytyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään! Laita grillivastus kuumenemaan, jollet omista kaasupoltinta. Ripottele pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokidesokeria. Paahda pinta grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu tai sitten mainitulla "toholla" eli kaasupolttimella, älä kärväytä sokuria. Tulee pahaa. Jäähdytä hetki ja tarjoile

Jaa, että mitä tekis sitten valkuaisille? No, nehän voi vaikka leipaista marengiksi tai tehdä valkuaispalleroita sopankoristeeksi. Valkuaiset vaan vatkaimella vaahdoksi (huom. ei keltuaisen häivääkään), ripsauksen suolaa ropaset sekaan ja niin kauan, että on kunnolla kiiltävänsileää ja kovaa, siitä vaan lusikoit kiehuvan sopan päälle, kääntelet ja vot, hyvvee!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!