Kaikkien blogitekstien äitipuoli

Rumarillumarei, kansalaiset. Ihmeellisten ilmiöiden äärellä taas vaihteeksi. Tuotteistettu ja kaupallisetettu ja kaulittu, silitetty ja käännetty ruokavaliohysterisoitu ruokavalio. Tyhmiä kysymyksiä ei  ole, on vain onnettoman pöljiä vastauksia. Ja äärettömän typerää debattia.

Jos ihmiselle annetaan valmiiksi eteen luettelo, että mitä tässä tapauksessa tai tapauksetta, saat suuhusi, nahkaasi tai korvantaakse pistää, niin jo on joku neropatti ehdottamassa listan ulkopuolista elämää. (Olen seurannut muutamaakin keskusteluryhmää somessa ja Suomessa) Yksi hyväksyy vain syvänmeren kalat ruokavalion proteiinilähteeksi. Toinen kääpiökasvuiset kyyttönaudat ja jättiläiskanat plus vielä petrimaljassa kasvatettu punainen liha on bueno. No niin. Siihen toinen nillittää, että eikäku vaan ja ainoastaan hyvänlaatuinen proteiini, joka saadaan käsittelemällä kasvipohjaisia stanoleja ja härkäpapuja, kauraa ja muista kasvannaisista saatavia fytoterapisia osinkoja esimerkiksi rikkihapolla, sitruunalla ja akselirasvalla, ne ovat ne ainoat ravinnoksi kelpaavat.

Kummastelen edelleen tätä kissanhännänvetoa, että mikä helvetinkuudentoista ikä se semmoinen on, että ei aivotoimitaa ole enempää kuin ameeballa. Kun ei yhtään, nimenomaan yhtään vaivata ajukoppaa sillä, että mikä on suunmukaista, terveellistä ja maistuvaa. Saapuu siis paikalle guru, joka valaisee seuraajiaan lampullaan, hihkuu käsittämättömiä manauksia: "Rasva tappaa!", "Viljat pitää kyntää maahan", "Maatalous on ajettava alas!" ja niin edelleen. Ja seuraajat seuraa. Nyökkivät hyväksyvästi, että siinäpä viisas henkilö. Siinäpä! Eikäkö tehhään justihinsa niiko se sannoo. Eikä syyä mithän. Valolla elethän.

Sitäkään miekkailua en ymmärrä lainkaan, että miksi pannaan kapulaa rattaisiin ja uuniin. Ei ole mitään järkeä, että esmes Valvira "viisaudessaan" saattaa ihmispoloja ahdinkoon. Näitä ihmispoloja kutsutaan lääkäreiksi. Ennenvanhaan lääkäri oli korkeasti kunnioitettu yhteiskunnan kannatinpilari. Nyt lääkärikunta luimistelee instanssin pelossa suorastaan pitkin seiniä. Jos suusta pääsee vähänkään vaihtoehtoiseen hoitomuotoon viittaavaa, niin kohta on gestapo ovella. Ei näin.

Semminkin, kun nykypäivänä ollaan todettu monesta suusta ja moneen kertaan, että ketogeeninen ruokavalio on ollut avuksi moneen vaivaan, niin ei. Ei. Tai joo, se on tuotteistettu ja sillä tehdään tiliä mitä moninaisimmin keinoin. Tule meille laihtumaan! Paranna itsesi karppiruoalla! Kirjaudu tähän palveluun,  vain 550€ vuodessa! Pah, sanon minä. Helppoa tietä ei ole. Laihdutusleikkauksia markkinoidaan oikotienä onneen. Juu, mutta millaiseen onneen. Jatkuviin vatsakipuihin, erilaisiin imeytymishäiriöihin, kuumeiluun ja moniin muihin jännyyksiin. Olen kertaalleen kieltäytynyt moisesta. Kyse kun oli kohdallani täydellisesti metsään menneestä hoidosta, jota erinäinen määrä lääkäreitä (nk.omalääkäreitä paikallisessa terve..arvailukeskuksessa) toteutti. Aloin totaalikieltäytyjäksi. Ei sillä, että olisin nyt terve kuin pukki, vaan siksi, että minulla on laskennallista elinikää vielä odotettavissa kolmisenkymmentä vuotta. Hoidon jatkuessa samankaltaisena, en tässä natisisi liitoksissani.

Armas lukijani, se ainoa, aion edelleen narista ja kitistä. Myös liitoksissani. Vatsanahka painaa varmaan 20kg, kun sitä on perkeleesti liikaa. Mutta ilmeisimmin siihen en tule saamaan korjausleikkausta, koska olen vanha ämmä. Kikatteleva pilliheinä sanoi eräällä vastaanotolla, että osta korsetti. Taisin sanoa sille jotain laittamatonta, koska alahuuli alkoi väpättää. Pääsisi edes tulehtuvista ihopoimuista eroon.


Mutta heleijaa! On siis kevät ja tirpat kiroilee puissa. Aurinkokin joskus ilmestyy katukuvaan tai sitten ei. Minulle saapui postissa kinuttuna ja maksettuna kasa vanhoja keitto-opuksia, joiden ohjeita aion hyödyntää. Lisää on tulossa, niitä kirjoja.

Mutta näillä mennään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!