Karanteenikivaa!

Hei kaikki äidin pikku mussukat! Massu ratsastaa jälleen! Tällä kertaa koronalla. Ja se ei ole se peli.
Se on se perkeleen pikku epeli, joka nyt niittää talossa ja puutarhassa. Uusimaa on kiinni. Jeppp.
Mutta Lappiin pitäisi päästä kuitenkin. Juu. En kuitenkaan havittele matkustavani tuota vastapäistä metsää kauemma. Ulkoilumaastoa ilman ihmiskontakteja piisaa. Sitäpaitsi, tykkään erakoitua. Olenhan sosiaalinen erakko!

No eniveis, mitäs näistä häistä. Olen ollut lomautettuna työpaikaltani keskiviikosta alkaen, käytännössä jo viime viikon keskiviikosta. Koska riskiryhmä. Loven tämä tekee minunkin kukkarooni. Siitä ei ole epäilystäkään. Täytyy vaan panostaa terveelliseen ja lähellä tuotettuun. Tänään menen keräämään nokkosia, ovat parhaimmillaan, tuosta pihamaalla olevista kasvatuslaatikoista. Sieltä nousee myös hissukseen timjamia, oreganoa, salviaa, rosmariinia ja rakuunaa sekä valkosipulia. Täytyy olla osittain omavarainen. Jees.

Koska karanteeni, niin aloin sorvata mielessäni näitä nekrologeja eli muistokirjoituksia. Koska lueskelen niitä tämän tuosta, alkoin mielessäni pyöriä se, miksi niissä ollaan aina seesteisiä, ahkeria, valovoimaisia ja tiesmitä hienoa. Miksi semmoinen raatorehellinen muistelus ei voisi tulla toteen? Joten tuumasta toimeen, mailman lyhykäisin työmatka. (Omani +30m, 56 askelta.)


Elämäntapakerjuri N.N 1953-2020

 Jo heti syntymänsä jälkeen viisivuotiaana N.N tapasi joutua vaikeuksiin virkavallan ja sosiaalitoimiston kanssa. Sossun tantat yrittivät sijoittaa suloisen pikku vintiön vaikka minne Suomenmaassa. Virkavalta hoiti kuljetukset ja vartioinnin kuljetuksen aikana. Kuitenkin jo puolivälissä rakkari oli karannut kolmesti saattajiltaa ja onnistunut neljännellä. Tämän jälkeen henkilöhistoriassa on viidentoista vuoden aukko.
Armas kulkijamme ilmestyi ihmisten ilmoille Mikkelin läänissä 60- luvun puolivälissä.  Harvinaisen ruokkoamattomassa tilassa olleen henkilön löysi maatalon emäntä Alma Säkkinen navettansa ruokintapöydältä. Luultuaan ensin, että navettaan on eksynyt kuollut kettu. Ne eivät kuitenkaan liiku omin jaloin. Lehmät kavahtivat hajua ja lypsivät kaksi päivää piimää.
Maatalosta laitamyötäisessä ja puhtaissa vaatteissa poistunut N.N yhytettiin seuraavan kerran Heinolassa ryyppäämässä vettä torin vesialtaasta, heti siinä Oululaisen leipäkaupan vieressä. Toriparlametti kavahti toimen pidettä ja huusi paikalle poliisin. Poliisilaitos ei kovin kaukana torilta ollut. Poliisi otti säilöön omatoimiretkeilijän.
Heinolasta vaelluskansalainen toimitettiin myötäsukaan myhäilevän sosialitoimiston huostaan, se puolestaan huostaanotti remanterin kertomuksen: kuka, mitä, häh e-duuri.
Viimein uuvuttuaan elon tiellä pääsi onnenkantamoisella hän lepoon maallisista vaivoistaan ja poistettiin sossun kantakirjasta punakynällä yliviivaamalla. Hautaanlaskua paheksuivat lionsit, körttiyhteisö ja maakunnan teidenkorjauslaitos. Vainajan viimeisiä sanoja lainaten: "On tämä saatana työmaa". Lepää rauhassa, N.N
Totiset toverit kautta Suomen
Kirjoittajalla ei ole mitään tekemistä kyseisen veijarin kanssa, nyt eikä tulevaisuudessa.

Hamstraajan kultaiset ohjeet 

Ota kaikki, jos voit!
Tämä on tärkein teesi näinä vaikeina aikoina. Muista jättää kotiisi kuitenkin kulkemisen mahdollistava käytävä hamstrattujen tavaroiden keskelle. Käytä hyväksi niitä tarjouksia, joissa saa usemman tavaran kerralla, käy eri kaupoissa hyödyntämässä ko. tarjoukset. Jos vessa- ja talouspaperia ei ole kuutta mottia kotona, on kriisistä selviytyminen hiuskarvan varassa. Tosin sillä pyyhkiminen ei ole järkevää. Hiuksella.

Kerää naapurien ovien taakse jätetyt ostokset omaan käyttöön.
Nyt näinä vaikeina aikoina on omaan napaan tuijottaminen sallittua. Tosin napaan saattaa nähdä jo ilman kumartumista.

Osta pätkällä neljäs arkkupakastin pahan päivän varalle.
Sinne voit kadottaa krosseittain kaikenlaista. Ja anopin. Voit tyhjentää ilolla kaupan pakastealtaita ja -kaappeja, kun tilaa on mille vain! Ja sitten jos oikein heikosti menee, niin voit sen pakkasen tyhjennellä ja ryömiä sinne itse. Säilyt tuoreempana hautajaisiin asti.

Omakotiasuja!
Kaiva vallihauta talosi ympärille ja viritä tiuhasti piikkilankaa myös. Eipä tule naapurin jullit rehvastelemaan uudella Teslalla. Jos tulevat, ammu hernepyssyllä. Sekä huuda hyytävästi banzai, uraa tai hakkaa päälle. Kyllä lähtee hipsteri livakasti livohkaan. Muista kuitenkin pelastustie: jokin pyhänä pidetty kirja avoimeksi. Raamatun voi avata Jesajan kirjan tai Ilmestyskirjan kohdalta, jollei valmiiksi pelota zombie-elokuvien jälkeen.


Kiitosssss, detta om detta ja tämä tästä tänään
Huomenna (ts. jonain päivänä) räävin päätäni ravitsemuksesta. Zoromnoo!

PS. Aijjoo. Tuli taas rapsakat haukut kun olin laittanut kaalilaatikko-ohjeeseen RIISIÄ. Anna mun kaikki kestää. Sen helvatin riisin voi hyvällä omalla tunnolla jättää pois, ihan siis veks vaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.