Kylmä lounas, kuuma etelä.

Tämän hervottoman helleaallon kupeeseen on niin kiva parkkeerata hikoamaan.
Sulatimme pakastimen ja nyt sinne mahtuu jään sijasta jäitä. Korvaamatonta suomalaista porakaivovettä tiiviissä muodossa.
Niin, mitäs tässä pitikään...juu. Keksin siis pyörän uudelleen ja olen veivannut tehosekoittimen terät vääränään erilaisia mössöjä ja sörsseleitä. Kaikki hyvin kylmiä. Kuten kurkkusoppaa, tomaattikatkarapusoppaa, yrttituorejuustosoppaa, soppasoppaa. Kurkkusopassa vähän lintsasin, laitoin osan kesäkurpitsaa. Eli kurkkua, kesäkurpitsaa ja jäitä, minttua, timjamia ja suolaa huuuurrrhuuururrurrrrr -sekaisin, tarkistetaan maku ja lisätään kermaa, jos siltä tuntuu. Ja tuntuuhan se.
Sama proseduuri tomaatilla, tomaattimurskaa, basilikaa, keitettyä pinaattia, jäitä ja suolaa huuururrruurrrrrruuuhuuurrr ja sekaan katkarapuja tai muuta herkkua.
Tuo yrttituorejuustoviritelmä onkin sitten jo vähän haasteellisempi: purnukka pahaa yrttituorejuustoa, jäitä, tuoreita yrttejä: ruohosipulia, basilikaa, pippuria ja kermaa, huuuurrrruruurrrruuuuuhhuuuuurrrrrr, tarkistetaan maku, jos on inhaa, annetaan koiralle tai uhrataan posliinille.

Juomatkin ovat sisältäneet melko tavalla jäitä. Mustaherukoista ryskytettyyn "tuoremehuun" on murjottu sekaan vissyä ja jäitä. Hyvää on! Mustaherukoita löysin pakastinta sulatellessani. Samoin musti- ja mansikoita.

Että vesisateita odotellessa. Menen tästä kaivelemaan pakastimesta jäitä...vissy on oiva kesädrinksu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!