Nipotusta, nikotusta ja päässä k*sta, ja vähän muuallakin?

Terveeks, kaikki kaksi lukijaani. Kesä on vähentänyt teidänkin määränne yhteen. Eli tätä luen siis enää minä itse. Enkä löydä edes ihte viäntämiäni kirjoitusvirheitä!

Olen tässä ajatellut alkavani reipashenkiseksi nipottajaksi, jolla on asiaa ihan kaikesta, joka puuttuu ihan kaikkeen epäolennaiseen ja jolla ei ole muuta tekemistä kuin viisastella hyvän matkan päästä muille.  Tyyliin "mitäs-minä-sanoin". Sekä vaihdan mielipidettä, ennustustani tai johtopäätöstäni vähintään viikon välein. 

Ensiksi voisin nipottaa kahvista. Kahvihan on maailman sivu ollut kiistelty nautintoaine. Se on ollut pelkästään ylhäisölle tai se on kielletty kokonaan. Kahvi on ollut kauppatavara, jolla on rikastuttu, köyhdytty ja virkistytty. Kahvin kanssa on nautittu milloin voita, keksejä, kuivaa leipää, pullaa tai juustoa. Kahviin on tehty alkoholijuomasekoituksia ja kahvi on läikkynyt juuri pestylle pöytäliinalle. Toiset eivät voi elää ilman kahvia, eivät ainakaan ilman aamukahvia.

Mitäs, jos nyt sitten joku terveysniuho menisi ja teettäisi tutkimuksen (jonkun teefirman piikkiin, tottakai) ja todistaisi sillä, että kahvi on terveydelle erittäinkin vaarallista? Miten sitten suu pantaisi? Ei varmaan ainakaan messingille! Tutkimus todistaisi, että kahvinjuojat sairastuvat sydän- ja verisuonitauteihin tämän nimenomaisen aineen vuoksi. Tutkimus todistaisi paljon muutakin, ja lobbari notkuisi Eduskunnan lähimaastossa ja puhuisi hölmöimmät kansanedustajat äänitorvikseen. Kahvi kiellettäisi oitis, kuten muuan nuortenkirjasarja tässä ihan vastikään. Tai ainakin sen käyttöä rajoitettaisiin ankaralla kädellä. Terveyspoliittisista syistä! Jälleen kahvinkorvikkeet pääsisivät arvoon arvaamattomaan! Sikurikahvia. Voikukanjuurikahvia. Ruiskahvia. Sama taho jatkaisi kahvin mustamaalaamista kansainvälisesti. Kohta joku Perkeleen Yliopisto tekisi kolmoissalkovtutkimuksen, että kahvi on tappava myrkky. Ja kahvintuotanto romahtaisi, köyhät köyhtyisivät ja rikkaat rikastuisivat entisestään. Nyt voittekin laittaa sanan "kahvi" tilalle sitten vaikkapa sanan "suola", "rasva" tai ihan vaikka sianliha/naudanliha!  Pääsen minänkin vähän helpommalla...

Joten kahvista en ainakaan tule nipottamaan.

Niuhotusta näistä terveysasioista on harrastettu maailman sivu. Terveyttä on vaarantanut milloin suola, milloin kessu. Olemme tulleet nyt jo siihen pisteeseen, ettei edes omassa kodissaan saa tupakoida! Kun se voi, herranjestas, sauhu kulkeentua jonkun herkkänahkaisen silkkiperseen nenärustinkiin häiritsemään kokonaisvaltaista elämisennautintoa. Ja pah! Kaikenlainen terveysnipotus on aina häirinnyt minua, varsinkin nämä ylilyönnit. Jos joku haluaa vetää läskin päälle tuuman voita, niin entäs sitten? Jos joku muu haluaa sen lisäaineilla varustetun kevytjogurttinsa kaikilla mahdollisilla lisäaineilla, niin so what? Jos joku haluaa suolata sokerinsakin, niin mitä välii? Ja älä sinä siellä yritä yhtään: vaikka lisäaineissa on ns. luonnontuotteitakin, niin jos niitä lisätään sellaiseen tuotteeseen, johon ne eivät kuulu, niin minun vajavaisella ja vaivaisella logiikallani, ne muuttuvat silloin mitä suurimmassa määrin lisäaineiksi.

Mutta sitä minä en ymmärrä, että miksi pitää yrittää sulloa kaikki samaan muottiin? Tehdä jostain asiasta pakko? Väsätä laki, jonka rikkomisesta tulee joku sanktio? Kun kuitenkin demokratian perusperiaatteisiinkin jo kuuluu yksilönvapaus. Eikö se nyt ole aivan sama, juoko, syökö vai ampuuko itsensä hengiltä. Kyllä minun puolestani jokainen saa valita kuolintapansa ihan itse. Nopein lähtöhän se tulee, jos ampuu itsensä. Siksi tässä näin vahvasti purnaan, kun en usko "rehellisiin" tutkimuksiin. Rahoituksen antaneet firmat ja tahot haluavat hyötyä tutkimuksista. Jos nyt Suomessa olisi suolakaivoksia tai valtaisia sokeriruokoviljelmiä, niin tutkimukset väkevästi todistaisivat suolan/sokerin olevan äärettömän hyvä terveystuote, jota kansalaisen olisi hyvä nauttia useita kertoja päivässä. Lusikalla. Syväänjuurtunutta herranpelkoa, silmäpalvontaa ja perseennuolentaa on Suomesta yhtä huono kitkeä pois kuin korttihuijaria hämärältä kasinolta.

Siksikään en tätä terveysniuhotusta ymmärrä, että elinikää pitää lisätä. Minkä hemmetin takia? Siksikö, että kun työuria yritetään nyt väenvängällä pidentää, pääsisi suoraan duunista johonkin vanhainkotiin filippiiniläisten hoitajien käänneltäväksi? Makaamaan paskavaipoissa parikin päivää, kun säästetään. Vanhustenhoito kun on niin saatanan kallista. Ja syömään rasvatonta, suolatonta, mautonta ja ravinteetonta ruoaketta. Ei, ennemmin tapan ensin itseni ja sen jälkeen kaikki, kuin menen jonnekin hoitokotiin lääkittäväksi ensin zombieksi ja sen jälkeen makaamaan omissa eritteissäni!

Nyt kun vielä älli jotekin pelaa, mielummin herkuttelen hyvällä ruoalla tai juomalla, kohtuullisesti molempia harrastaen, kuin valitsemalla tämän edellä kuvatun vaihtoehdon. Ja jos nyt joku vitipää alkaa vinkumaan, että annan väärän kuvan suomalaisesta vanhustenhoidosta ja yhteiskunnasta yleensä, voi hän aivan rauhassa elellä siellä mielikuvitusmaailmassaan Prinssi Rohkean ja muiden oikeudenmukaisten hallitsijoiden keralla. Markkinatalous on puhunut. Asiat paranevat vasta, kun saadaan eettinen markkinatalous. Tosin esim. suuressa ja valtavassa naapurissamme eivät onnistuneet haaveet kaikkien ihmisten tasa-arvosta vaikka utopia hieno olikin. Valitettavasti. Jokaisessa kansakunnassa kun on omat nallewahlroosinsa ja arjesta irtautuneet johtajansa. Ihmisluonto vaan on sellainen. Jatka oman polkuni raivaamista mitä suurimmassa määrin. Mutta se onkin jo aivan toinen juttu. 

Mikäs tässä, ajattelin mennä nauttimaan ravitsevan brunssin. Munakokkelia, salaattia ja paistettua meetwurstia. Vaikka meetwurstissakin niitä lisäaineita onpi. Voihan sitä vaikka ottaa kossupaukun tuon munakokkelin kanssa. Jos niitä lisäaineita niin hysteerisesti pelkää.

Kommentit

Unknown sanoi…
hahhahio, hyvin sanoiltu siellä. yöllä söin kesäkeittua johon kippasin jauhelihaa, metukkaa, jäätelyä, muroja, maitua, kahavia aamulla grillimakkaraa jne. nyt salmiakkia ja suklaata. vettäki. ja ajoin satheesa ja ukkosesa kothiin prätkällä. suihkusa kävin. elämästä saa nauttia, viis läskistä tai kuus.
MahaTar sanoi…
Elämästä pitää nauttia! :D

-Massu
Miriam sanoi…
hmm.. sulta ei sinällään ole lukijat hävinneet, ovat vaan hävinneet näkyvistä, kun minäkin olen lukija ja nää päivitykset tulee mulle...
Anne sanoi…
Todella hyvää tekstiä kaikin puolin!
Tulen jatkossakin lukemaan.
Anonyymi sanoi…
Ciao!

Oletko sinä jotenkin minun pääni sisässä? Vai etäluetko jotenkin minun ajatuksiani? Ihan puet sanoiksi minun ajatukseni. YIPPEE! Nautin näistä. Ei tarvitse itse kirjoittaa mihinkään.

Kiitos Mahatar!

terkuin riitta
MahaTar sanoi…
Minä olen välillä elänyt lähinnä päissäni...nyt selvisi, että minulla on siis jonkun muunkin pää. Omieni lisäksi!

Jatkan aloittamassani ojassa.

-Massu

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!