Lääkeseikkailuja

Tällä sivulla olisi tarkoitus jyrsiä lääkkeiden hauskoja vaikutuksia. Varsinkin sivusellaisia.
Olen päässyt toteamaan useammankin lääkkeen tekemät voltit elimistössäni.


15.6.2012
Nyt tarkastelen tässä Victozaa. Näläntunne hävisi jo ensimmäisellä pistämällä.
Sain ahaa-elämyksen jo ajast'aika sitten, mutta kun jostakin luin, ettei ko. myrkkyä saisi määrätä henkilölle, jolla on jo insuliinihoito. Minulle on kokeiltu varmaan kaikki konstit, joita diabeteksen hoidossa käytetään. Muuttumattomana on säilynyt 850mg metformiini, jota olisi varaa korottaa vielä hieman. Mutta kun ei voi.
Lihavuusleikkausekoilun jälkeen aloin vakavasti miettiä sitä, että miten tämä ennen meni. Silloin, kun oli eri insuliini ja lisänä toinen lääke. On minulla nytkin lisänä toinen lääke. Koska se toinen vaihdettiin. Painon nousujohteinen käyrä on vallinnut vuoden 2010 jälkeen. Tosin siihen vaikuttivat sekä työuupumus että tämä helvetinmoinen sählääminen lääkäripaljouden keskellä. Kun vastaanotolle mennessä en tiennyt, onko vastassa tuttu vai tuntematon lekurinkutale.

Mutta eiköhän tämä tästä. Kirjailen tuntojani tämän tuosta, kun edistyn tämän lääkkeen kanssa, oli suunta mikä tahansa.

18.6.2012
Kissa on ollut pistoksissa torstaista alkaen. Eli 14.6 tyrkkäsin neulan mahanahkaan ensimmäisen kerran. Ainoa huomattava sivuvaikutus on ollut lievä ripaska. Tosin viikonloppuna kiusasin itseäni nauttimalla perjantaina suuren annoksen viiniä. Ja lauantaina muutamia olusia, koska ei voinut kovin paljon sunnuntaimenojen vuoksi nautiskella. Ripaska ei muuttunut miksikään, ja jotain tämän suuntaista osasin odottaakin. Siitä varoiteltiin. No, hirvittävä nälkä on tiessään ja olo on huomattavasti virkeämpi ja mukavampi, kuin aiemmin. En enää tallaa matkaani puuron keskellä.

28.8.2012
Pistämätön aine. Siis tarkoitan, että minulle mainio. Painoni on alennut nyt 12 kokonaisen kilogramman verran, vyötäröstä on lähtenyt liki 20cm. Verenpainelääkkellä jouduin heittämään kuikkaa. Alenivat paineet vähän turhan paljon. Joten pistin annoksen jäihin hetkeksi ja nyt kokeilen puolilla valoilla, eli puolella pillerillä. Jahka saan heinäkepiltä uuden reseptin. Onnistuin vatuloimaan diabeteshoitajan ajan kanssa ja kas vain, se olikin viime viikolla. KÖH. Anteeksi. Mutta saanen viralliset tulokset tässä pikapuoleen. Huomasin, että jos en ole tarkkana, niin voi päästä yllättämään lääkkeiden paljous. En enää ihmettele, jos naapurintädin sokurit heittää tai huippajaa, kun lääkettä on joka lähtöön. Ja ne myös syödään, kun lääkäri on niin käskenyt. Piste. Minä nuorena kapinallisena pistän hanttiin kynsin hampain, ettei tarvitsisi turhanaikaisia myrkkyjä huonokuntoiseen elimistöönsä enää näiden olemassa olevien lisäksi enää pistellä. Inskakin, elikkäs insuliini, on vähentynyt 100 yksikköä kesäkuusta. Ja ateriainsuliinien kanssa en juurikaan ole joutunut pelaamaan.
Mutta nyt jälleen päin uusia sekoiluja. Teetä kannuun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!