Vuoden suurin munajuhla.

Pääsiäinen tietenkin. Se tulee väistämättä, kuin entiselle miehelle lähtö. Munineen kaikkineen.

Ensioireet ovatkin olleet maalikylissä ihmisten harmina. Nämä "noidat", jotka riekkuvat ovikellot solmuun ja haluavat karamelleja ja rahaa ja ... Tämä tapahtuu ison veden takana Halloweeninä. Trick or treat. Ja jotkut äireet ottavat sitten kierroksia, että jos et ollenkaan tajua koko hässäkkää. "Lapset saa tästä kivoja kokemuksia, että palkitaan kun vähän yrittää". Plääh. Saavat sokerihumalan.

Ihmettelin tässä myös sitä, että mihin olen kadottanut tyystin ruoanlaittotaitoni, munaruokareseptini ja paljon muuta. Syytän synkästi kevätväsymystä. Joka ei muuten ole mikään syy. Ainoastaan tekosyy. Mutta kaivelin muistini kätköistä parikin hauskaa asiaa: kananmunasta voi tehdä herkullisia KOHOKKAITA. Muinaisella 70 -luvulla perheenemännät tekivät niitä, ainakin äitini, kohtuullisen usein. Sitten murhattiin melkein munantuottajat, kun joku keksi, että kananmuna on syntinen herkku, jolla tukitaan verisuonet. Phah!
Mielikuvitukseni ei nyt ole parhaimmillaan, joten ajattelin tehdä ihan munajuustoakin. Siis kananmunalla hyydytettävää juustoa. Sen kun vielä uunissa paistaa, niin vot, siinä on oikea hämäläinen juusto.

Ajattelin myös hieman askarrella: kun teen näitä kananmunaruokaharjoitelmia, niin puhallan kananmunat tyhjiksi. Ei kyllä onnistu keitetyllä...se olikin aina vitsin paikka, kun piti saada tyhjiä munankuoria askarteluun. Joku oli sullonut kennoon poikkeuksetta ainakin yhden keitetyn mynän sekaan. Henkäile ja hönkäile siinä solidia kappaletta ulos kahden millin reiästä. Tärykalvot lähes lensivät korvista seinille.
Näistä tyhjistä kuorista saa vallan mainioita pääsiäismunia. Liimataan vaikkapa grillitikkuun ja pistellään könöttämään esimerkiksi kukkaruukkuihin jne. Näyttävyyttä lisää, jos liisteröi vähän höyheniä niihin varsiin, eli grillitikkuihin. Tai sitten pujottaa nauhan kanankevennyksen lävitse, saa vähän toisenmallista versiota siitä. Koristelun saa itsekukanenkin hoitaa mielensä ja kärsivällisyytensä mukaan.

Nyt lienee nk. korkea aika mennä tekemään evästä itselleen ja avioliiton kautta saadulle lisäosalleen: lammasmureketta. Reenaan pääsiäistä varten. Ensin vaan pitää hommata minttua. Tuoretta mielellään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.