Uusien seikkailujen hyllystöt

Tässä taannoin ryntäilin ympäri vasta-avattua ja tuntemattomassa järjestyksessä tavaraa taritsevaa kauppapuotia. Oli maustekastiketta ja kissanruokaa, lastenvaippoja ja palvelutiski. Maitohylly oli kivasti piilotettu perimmäiseksi ja jotenkin jäi sekava olotila kaupassa kaahaamisesta. Ahtaudentuntua ei poistanut edes soutaminen veneellä keskelle lampea. Oli se vaan taas myymäläsuunnittelijan taidonnäyte numero yksi! Alku oli kyllä lupaava, kun oli vielä tilaa. Mutta tuntui, kuin hyllyt olisi ahdettu alati pienenevään tilaan kohden maito-osastoa. Puistattaa edelleen.

Tästäpä sitä saa oivallisen aasinsillan pieksämään markkinointia ja mainontaa noin yleensä. Tästä oli jo joku älähtänyt/jotkut älähdelleet helzinski pravdassa eli hesarissa näin meidän kesken. En nyt jaksa mennä koko viikon hesarisumaa purkamaan, mutta kuitenkin. Samoin tuntui jotenkin hiuksianostattavalta tämän artikkelin anti Mediuutisten sivuilla. Tietenkin, kun tarkastelee artikkelia sen valossa, että mitä viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana on vaahdottu rasva-asiasta. Tutkimuksia epäilemättä ovat rahoittamassa niin tiedeyhteisöt kuin ruoka-aineteollisuuskin. Ruoka-aineteollisuudeksi nimitin koko kenttää siksi, että arvaamattoman monella on tässä kiinni miljardibisnes. Maatalaoustuotantoa, erityisesti liha- ja maitotaloutta on lytätty vuosikausia milloin milläkin perusteella. Viimeinen niitti on älyköitten keksimä älytön hiilijalanjälkiajattelu. Ilmastonmuutosta hoetaan kuin ennen vanhaan avemarioita synninteon jälkeen. Anna mun kaikki kestää.

Mielikuviahan meille myydään. Hakauksessa ovat olleet niin margariini kuin lihakin. Margariinia markkinoidaan niin luonnollisena ravintoaineena, että oikein oksettaa. Miksi esimerkiksi lapset tarvitsevat vasiten teollisesti tehtyä "rasvaa" ? Eikö voi olekaan luonnollinen rasva? Eihän voita kukaan syö suoraan paketista? Eihän? Jos syö, niin toimittakaa hoitoon sellainen omituinen otus.

Lihan kanssa vehtaaminen on eräissä piireissä suurin synti, mikä maailmassa on ja koko maailma tuhoutuu alta aikayksikön, jos viiltelee siansivua ruokaansa! Naudanliha on pahin saastuttaja koko läntisessä maailmassa, poislukien tietenkin tehtaat ja ydinvoimalat. Ainakin suomalaiset. Nauta kun saattaa piereskelläkin. Hui. Rääkätyn kanan munia ei saisi myydä enää missään! Häkkikanalat syntyivät sen takia, että enää ei pienet lattiakanalat kannattaneet. Tuottajahinnat ovat surkeat. Viimeisin typeryys kiillottaa varsinkin sianlihan mainetta on HK:n onneton yritys syöttää mukaterveellistä rypsiä possuille. En usko, että lihan koostumuksen pilaamisella saadaan aikaan mitään hyvää. Varsinkaan terveysväittämillä pelleilyn jälkeen. Metsästämäänkään kun kaikki eivät pysty ryhtymään.

Huippulla tässä kiikkuvat Atrian sedät ja tädit. Menivät julkaisemaan omituisen jutun tuontilihasta. Siitä jää mielikuva, että ostapa poika tuotilihaa, niin saat ittes kippeeksi, kaikki maailman vaivat ja vastukset sekä kolme valinnaista vitsausta kaupan päälle. Aivan kuin tuontiliha olisi se asia, joka haittaa näkökykyä ja aiheuttaa routavaurioita. Leipätiedotuskin on ollut huolissansa leivänkulutuksen pienenemisestä. En toisaalta ihmettele, koska vuosikaudet on paukutettu tätä aamupuuro-leipää-joka-aterialla -tyyliä. En ole edes lapsena pitänyt aamupuurosta, siitä tuli yleensä väsynyt ja paha olo. Mutta kun muutakaan ei ollut.

Maitorasva-asioissa maailma heittelee härjänpyllyä kuin ojaan hurauttanut ralliauto. Voi tappaa, voi on hyvää, voita ei missään nimessä saa syödä, voi tekee kaikesta parempaa. Totta helvetissä luonnollinen rasva tekee kaikesta parempaa. Sivuaa myös öljyä tämä. Oletteko huomanneet, kuinka mm. meijerijätti Arla markkinoi tuotteitaan? Ja kurkkikaapa Arla-Ingmanin tuotteiden valmistusmaita. Ruåtsi löytyy aika helkkarin monesta. Kun kerran markkinoidaan, että lähempänä luontoa ja luonto tulee lähellesi, niin ei kai silloin roudata niitä raejuustoja ja maitorahkoja tuhannen kilometrin päästä? Vaan mielummin parinsadan. Tai edes Suomesta, että työllisyys säilyy. Alan kohta boikotoida koko firmaa. Ei Valiokaan sen parempi ole. Siinä yrittää sinnitellä suurten välissä. Danonen ja Arla-Ingmanin.

Kyllä tässä taas alkoi mun sappeni kiehua. Mitähän tekisi? Ostaisiko vanhan osuusmeijerin ja alkaisi pientuottajaksi? Kirnuvoita, kirnupiimää, täysmaitoa ja paksua kermaa? Kunnollista lähiruokaa. Mutta mistä maito? Kohta kun ei ole enää karjatiloja maitoa tuottamassa, pitäisi perustaa oma karja. Lihatiloja kyllä on, niitä näyttää sikiävän niin, että sarvet yhteen kolkkaa. Maitotiloja ei. Eipä tietenkään. Entäs jos tulee joku tuhkapilvikatastrofi, maanjäristys tahikka muu, ja ollaa tuon tuontiruoan varassa? Hommaan aseen kauppareissuja varten. Veikkaan kyllä, että silloin ei ruokaa saa edes rahalla.

Ei tule nyt mitään. Alan siivota, että saan edes johonkin purettua tämän itsehommaamani aggression. PeRkeLe.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.