Älyttömän vaarallista!

Kesä on kuumimmillaan ja mansikat kypsyvät niin että pauke kuuluu. Taitaakin olla ukkonen. No enivei, siis syksy tulloo. Auringon UV-säteily on vaarallista julistavat tahot tahoillaan. Niinpä sitä näkee lapsia pitkähihaisissa ja -lahkeisissa kiukuttelemassa hiessä kylpien milloin missäkin. Ainakin jonoissa. Kaupoissa on onneksi viileää, ihan siitäkin riemusta voi mennä tekemään heräteostoja hyllystöihin. Ajattelin kyllä mennä tekemään heräteostoja maatiloille, mutten oikein tiedä, minne autoni kokan suuntisin. Onks tietoo?

Mutta tunnetusti mikäänhän ei ole niin vaarallista kuin ruoka. Siihen voi tukehtua. Se voi tappaa salakavalasti ja sillä voi tervehtyä. Tervehtyminen tosin näyttää tapahtuvan niin, että syö niinkutsutun virallisterveellisen suuntauksen mukaan väärin. Tästä olen napissut aika monta kertaa ja aika monta vuotta. Jos ei tunne itseään terveeksi jollain tietyllä ruokavaliolla, pannaan ruoka vaihtoon. Se ei kuitenkaan omasta mielestäni tarkoita sitä, että koko hoito turautetaan kerralla uusiksi. Joskus aikoinaan aloitin sillä, että aloin vaihtamaan eri ruoka-aineita toisiin. Nyt minulla on menossa seesteinen tasannevaihe, ja en aio vaihtaa enää mitään mihinkään, vähään aikaan. Tai voisin minä kroonisen rahapulan vaihtaa...

Mitä syömiseen tulee, niin kesähän on VHH:n parasta aikaa! Kunnon grillausta ei voita mikään, paitsi grillaus. Keittelin tässä viikonlopun jämistä juuri herkullisen sopan. Aamusta laitoin tulille grilliluut ja ylijääneet naudankappaleet. Nypittyäni pois luut, kumosin liemeen vihanneksia järkyttävän määrän. Tuli selleriä, sipulia, porkkanoita, kesäkurpitsankappaleita, pieniä herneen ja pavun liskoja, varhaiskaalia ja ylimääräiset uudet perunat halkaistuina. Sekä penkistä kävin ronkkimassa salviaa, ruohosipulia, timjamia ja oreganoa, kaapista tempaisin chilin ja tomaattia. Tomaatin kalttasin eli kuorin, dippasin sen ensin kiehuvaan liemeen ja kuorin nahan pois, palasiksi ja soppaan. Lihan lisänä käytin perinteistä paistettua jauhista, kun en jaksanut ylämaan sonnia pakkasesta sulattaa. Tuossa muhii, persiljat vielä odottelevat. Pippuriakin ropautin sinne jo alkumetreillä. Maku on muikea. Tuota kun nyt heittelehtii huuleen, niin ei paremmasta väliä. NAM. Kesälihakeitto vai grillilihakeitto, sama se, kunhan on maukasta.

Hetkinen, mutta siinähän voi olla vaikka jotain vaarallista! Suola on vaarallista, sokeri on vaarallista, E621 on vaarallista, liha on vaarallista, kasvikset ovat vaarallisia, sienet on vaarallisia, vaaralliset on vaarallisia...! Pah, oikein annosteltuna varfariini on terveellistä. Joten jatkan sillä periaatteella, että jos vanhuksille syötetään rotanmyrkkyä, muttei kunnon ruokaa, niin jatkan valitsemallani ruokavaliolla. Sepelvaltimotautiakaan kun se kukkakeppi ei minuun saanut istutettua, perkele. Ennakoi kivasti rasituskokeen, että sinullahan tietenkin on sepelvaltimotauti kun et suostu statiineja syömään. Eipäs ole! Ähä!! Tyyli oli siellä vastaanotolla kyllä sellainen, että oikein naatiskelin siitä nikottelusta, että kun hän nyt sitten joutuikin myöntämään, että minä olen perkele vain rapakunnossa enkä sydäntautinen. Varmaan epäilee aivoverenkiertohäiriötä, kun niin sitkaasti laitan hanttiin. Tuostapa tuli mieleen, että täytynee vaihdattaa lääkkeet...eräät toiset lääkkeet. Jaksan tästä hihitellä varmaan syksyyn asti.

Mutta nyt, sopan jälkeen voikin ripistellä valmiiksi rapsakan salaatin omasta "penkistä" ja hakea unohtuneen korianterin soppaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.