Pimeää menoa ja paskaruokaa...!

Tämä on viideskymmenes jaaritukseni tähän ajatusten jatkumoon, jolla ei ole päätä ei häntää. Ei tunnu alkavan mistään eikä loppua näytä tulevan, ellen nyykähdä tähän koneeni ääreen pää näppiksellä. Jota varmaan joku toivookin, että en toistaisi itseäni. Toistaiseksi ko. helpotusta ei ole näkösällä.

Olen availlut silmiäni jälleen tämän nykyisen kaltaisen syömäpolitiikan mallista. Alkaa vaikuttaa, että voiton maksimoinnilla on sormensa pelissä ja vähän muuallakin. Tämän laukaisi uutinen kevytmargariinien jos ei suorastaan mystillisestä myrkyllisyydestä niin vähintäänkin terveydelle haitallisuudesta. Mitä muuta lisäaineidenkyllästämät "kevyttuotteet" voivat olla? Kun kermakkeet sisältävät ties mitä aineita, että niihin saadaan kerman suutuntuma, niin rasvaan voidaan näämmäs lisätä kovetettuja rasvoja, siksi, että a) jonnekinhan ne pitää hukata b) lienevät halvempien ainesosien joukossa. Ja tämän jälkeen pannaan tälle "kevyt" -alkuiselle tuotteelle hintaa vähintään kolmannes enemmän, kuin ns. normaalille tuotteelle.

Nyt kun olen joutunut jatkuvasti tarkkailemaan enempi vähempi hiilihydraattien määriä ja sen myötä myös hieman lisäaineita, joita kitusestani alas soljuu, niin olen tullut siihen tulokseen, että meitä huijataan joka askeleella. Kiitos, Petos Lautasella -kirjan.

Samoin ihmettelen ihan tässä itsekseni sitä, että mitähän siihen sanottaisiin, jos vaikka borrelioosia hoidettaisiin niin, että laitettaisiin punkkeja puremaan ihmistä yhä uudelleen? Näinhän toimitaan "sokeritautisten" kanssa. Syö hiilihydraatteja, niin paranet?! Että mitä että??? Kun enää ei diabeetikon hoitosuosituksissa ole tätä vaihtoehtoa, että hiilihydraattien määrää vähennettäisiin, niin paha kurki, lisää lääkkeitä, lisää inskaa, enemmän, vahvempaa, syvemmälle! Mitenhän tämä päättyy? Huonosti veikkaan ma. Kun Dkakkosesta kärsivät jo lapsetkin. Ennen D2 oli "vanhuusiän sokeritauti".

Ostin tässä taannoin pienen tuottajan tekemää lammasmakkaraa. Ja vähän muutakin tuottajan tekemää herkkua. Ennen en olisi tutkaillut tuoteselostetta ihan niin tarkkaan. Nytpä katsoin: Glutamaattia, Glukoosia ja varmaan jotain muutakin G-alkuista E-sarjan lisäainetta löytyi. Minun mielestäni EG -indeksi olisi paikallaan! Siis sellainen tiivistelmä, että tuote ei sisällä edes sallittuja lisäaineita. :) Vaan kaikkea saisi tuoreena ja läheltä. Mutta nykypäivän ideaparkostoshelvettipolitiikkaan eivät mahdu pienet lähileipomot, myllyt, makkarantekijät, kinkunpaistajat, teurastajat eikä juuri muukaan, mikä oli normi vielä kolmisenkymmentä vuotta sitten. Oli kivijalkakauppoja, lihakauppoja, juustopuoteja ja paljon muuta ihanaa! Tuore leipä lisäaineettomista täysjyväjauhoista taatusti ärsyttäisi vähemmän kuin teollinen lisäainekoosteinen viritelmä. Tosin tähän on todettava, etten kykene tämän hiilihydraattiallergiani vuoksi vetelemään viljatuotteita missään muodossa holtittomasti enkä holtillisestikaan. Eli muistoissani elävät leveän leivän päivät! Nyt olen enemmän pihveihin ja reipasotteisiin salaatteihin kallellaan. Kuulkaa, kun väännätte tomaatista, paprikasta (muistakaa värit!!), purjosta/puna-/kelta-/valkosipulista höystettynä hienoksi pilkotulla jääsalaatilla kunnollisen salden, kastikkeeksi piisaa ihan maunmukainen öljy. Minulla on nyt menossa aiolikausi, kun tuli siihen kehitettyä addiktio. :P

Mitä paskaruokaan tulee, niin olen valmis hinaamaan perseeni barrikaadeille, jos niin vaaditaan. Sinne mahtuu varmasti pahasuinen akka räkättämään ja lenitoimaan ihan kympillä! Mutta tämä ravinto on aihe, joka koskee niin montaa toimijaa, että siitä ei ikinä päästä sopuun. Sillä tutkimusta tutkimuksen perään ilmestyy, milloin kenenkin tahon rahoittamana ja aina ne tutkimukset ovat siihen rahoittavaan tahoon kallellaan. Joten, mitähän tässä nyt sitten pitäisi OIKEASTI tehdä?

Toivottavasti yhä useampi herää huomaamaan, että hetkonen, nyt ei ihan mennä siihen suuntaan, mihin pitäisi. Jos pitäisi mennä kohti terveyttä, niin jossainhan on vika, jollei näin tapahdu!

Kommentit

Keiju sanoi…
Muakin on kevyttuotteista ja rasvoista varoiteltu. Puhdasta ja luonnonmukaista pitäisi syödä, se on ihan järkeenkäypää. Mutta on se tässä yhteiskunnassa jo tehty tosi vaikeaksi. Ollaan tultu niin kauas luonnonmukaisesta ravinnosta.
MahaTar sanoi…
Näinpä. Tässähän ei ole kuin tämä kuluttajan vaikeaksi toteama tie: Vaaditaan lisää sellaisia tuotteita, joissa lisäainekuorma on mahdollisimman pieni. Ajattelen itse niin, että mitä enemmän meitä puhtaan ruoan vaatijoita on, niin sen herkemmin myös ruokateollisuus tulee mukaan.
Etsiskelen tässä juuri itselleni sopivaa muotoa hommata sekä lihaa että kasviksia pöytään. Olisiko ruokapiiri tms. hyvä. Vai alkaisinko pyörittämään "omaa juttuani". Jää nähtäväksi.

-Massu

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!