Voisormenjäljet voileipäpöydässä

Mitäs hemmettiä leipä tekee tuolla otsikossa?! Ei se siellä mitään tee. Kunhan on smööörgooosbuuurdin koristeena vaan. Koristeeksi leipä sopiikin. Paitsi virallisterveellisten kirkasotsien mielestä. Meitä on kuulkaa myriadeja, joille ei sovi leipä. Hajoaa maha. Vaikka pisteleisi sitä nestemäisessä muodossa, niin se maha hajoaa silti.

Valtalehdistön lippulaivassa oli taashen muuan virallisterveellinen Pekka-setä päästellyt suustaan ihan mitä sattuu. Ettei voibuumi muka kestä kauaa. Hah. Lainaan artikkelia suoraan(HS/J.Iivonen):"Jos on kymmenetuhatta tutkimusta, aina voi ottaa mieleisiään näkökohtia." Kas! Siinähän se tuli! Tälviisiihän se on tämä virallinen popula toiminut vuosikausia. Ottanut tutkimuksistaan mieleiset näkökohdat, ja joko peitellyt ne muut tai sitten haudannut hiljaisuudessa. Raadot vaan margariinitehtaaseen, niin näyttää pätevämmältä. Toinen lainaus: "THL:llä ei ole tietoa minkälainen väestöryhmä nyt suosii voita. "Se on tärkeä kysymys. Onko siinä luonnonmukaisia arvoja kannattavia ihmisiä? Veikkaan,e ttä tavallinen duunariporukka ei ole siirtynyt voihin." Olet Puska väärässä ja täysin hakoteillä. Täysin! Ja vielä kerta kielon päällä: "Hän [Puska] arvelee, että keskustelu hiilijalanjäljestä tukee voin kulutuksen vähentämistä. "Nyt voin markkinamiehet puhuvat luonnollisuudesta. Mutta voin jalanjälki on aika kova, kun se tehdään lehmän kautta. Luulen, että se tulee puremaan." Taas metsään.
Tämä Pohjois-Karjalaprojektin kaunistelema papparainen, jonka iässä keskiverto tehdastyöläinen asuu jo vanhainkodissa kaikkine rankavaivoinee, statiinin tuomine katkokävelyineen ja muine vaivoineen. Niin tämä jumaltarustoon itsensä kohottanu margariinimies vaan antaa näitä kyseenalaisia lausuntojansa ihan muina miehinä. Tietäisi vaan, kenenä. Omalla nimellään kuitenkin. Pannaas laittaen tuosta vielä pätkä: "Voibuumin vaikutukset nähdään ehkä ensi keväänä, jolloin julkistetaan suomalaisten terveydestä kertova Finriski -tutkimus. "Odotamme sitä mielenkiinnolla. Tähän asti meidän kolesterolitasot ja sydänkuolleisuudet ovat laskeneet. Siinä sitten nähdään, onko kolesterolitason lasku pysähtynyt." ...ja sittenkö lällätellään, että lällänlää, minähän sanoin, että kolesterolitaso nousee, ja te kuolette kaikki siihen kolesteroliin! Ei ju-ma-leish-on. Että joku voi olla uskossaan luja. Se syö kuitenkin salaa, niinkuin karppaajat. Perutaan. Ei syö. Sillä muuten se puhuisi viisaita.

Olen tässä pitkin matkaa luistellut erilaisten rasvojen kuorruttamilla pinnoilla. Ja tuo Puskan väite, että voi olisi muoti-ilmiö, joka menee pian ohi, on kyllä aika hatusta heitetty. Toisaalta, jos olisin tutkiva journalisti enkä hutkiva blogisti, niin aloittaisin välittömät selvittelyt siitä, mihin klikkeihin ukko kuuluu. Ja mistä kana pissii. Jonka jälkeen olisin rikas. Kun minut pitäisi vaientaa rahalla. Siinä olisi sitten mukana MTK, EU, THL ja muutama muu taho. Jos kerran Alkon myyntiä pitää lisätä pistämällä keppanaan puolet vettä, niin kukas häärää hommassa mukana kansanterveyden nimissä? Ai että mä kärsin.

Mutta mitäs tuosta. Antaa äijän korista tornissaan muiden hyväosaisten kanssa. Silläaikaa, kun ihmetellään, miksi vanhainkodit on täynnä alzheimerpotilaita, muistisairaita ja katkokävelijöitä, voimattomia, harmaita ihmisiä, joiden pidätyskykykin on vähän niin sun näin sun, niin tämä joukkue se vinttaa ulkomaanmatkoilla semi- sun muissa naareissa. Kovalla rahalla. Mummuja ei kukaan käy edes kääntämässä kerran päivässä. Illallisilla lasit kilisevät ja terveellinen ruoka kahdeksan lajin emneineen valuu punaviinin ja muun saattelemana kristallikruunujen alla kurkusta alas. Papat saavat vellinsä kanssa leipää. Ja margariinia. Energiansäästölampun kelmeässä valossa. Antakaa voita vanhainkoteihin, siellä asuvat ihmiset ovat juuri niitä 60-luvun alussa voita kuluttaneita, jotka eivät välttämättä edes pidä margariinin keinotekoisesta makumaailmasta. Antakaa heille myös kunnollista lihaa ja paljon kasviksia, kullekin makunsa mukaan. Antakaa heille mahdollisuus elää elämänsä loppuun mukavasti, vähän herkutellenkin. Jospa vaikka yllättäen katkokävely loppuisi, alzheimer vähän hellittäisi ja muistaisi sen, mitä eilen tehtiin? Onko paljon vaadittu? Samoin, lääkitkää vain välttämätöntä, eikä lääkkeiden tuomia sivuoireita.

Sitten mainoksiin. Muuan suuri ja mahtava maitotoimija mainostaa itseään luonnollisena ja luonnonmukaisena. Kuin osana luontoa. Sen mainoksissakin luonto tuppaa suuhun ja ties mistä pesukoneiden uumenista pääsee yks kaks outoon luontoon, jossa usva leijuu, auriko paistaa ja kukkaset kukkivat niin, että alkaa lihaksia särkemään. Ja sama pulja menee ja ostaa suomalaisen pienemmän putkan, siirtää osan tuotannostaan emämaahan, alkaa roudaamaan sieltä maitotuotteiden jämiä (mausta päätellen) tänne meille. Kainuussa menee työpaikkoja suomalaisilta ja pörssiherrat sytyttelevät sikarit. Suomalainen työmies sytyttelee viimeiset tuohenkäpryt lämmittääkseen saunan. Maitotuotteista on mennyt maku. Minä en näe mitään järjen häivää mainostaa luonnonmukaisuutta, jos maitotavaraa roudataan ympäri Pohjoismaita rekkakaupalla. Siinähän kasvaa nimenomaan se P.Puskan mainitsema hiilijalanjälki.

Vanha ja kiukkuinen muumio, kuten minä, joka on tehnyt useammankin ihmiskokeen itsellään, ei voi tajuta sitä, että miksi meille asetetaan jotain yleisiä raja-arvoja, kun kaikki ihmiset ovat kuitenkin erilaisia? Tuntuu, että yleisesti jokainen syö ja paskoo ja veri kiertää suonissa, toisilla jopa päässä asti, muttei ihan jokainen elin toimikaan juuri niin kuin lääketiede olettaa. Meillä on maailmanlaajuisesti vallalla olettamusperusteinen diagnosointi. Sekä kehitystyö, jossa kehitellään uusia, pettämättömiä kaavoja uusien tautien diagnosoimiseksi. Lääkkeillä on sitten pikkuisen noita sivuvaikutuksia. Ei kai haittaa? Niihin voi sitten määrätä jotain toista lääkettä, niihin sivuvaikutuksiin. Mutta luonnonlääkkeet pitää saada pannaan hetimiten! Eihän nyt mikään voikukkauute voi korvata kunnon synteettistä lääkeainetta, joka tappaa talossa ja puutarhassa!! Ei! Varsikaan, kun siitä ei saa kohtuullista korvausta eikä voikukkaa voi listata pörssissä.

PERrrr...nyt olen huonoine käsineni kilkuttanut tätä jo ties kuin ja kauan. Alkaa olla ruoka-aika. Tein kaalikääryleitä tässä päivänä muutamana. Niitä on minun, soppatykiksi syntyneen, jäljiltä vielä monta. Sieniä, sipulia, selleriä, persiljaa, salviaakin sekä jauhelihaa sulloin kääryleiden sisään, voissa ensin vähän ruskistelin kaikkia. Uunissa haudutin. Siihen puolukkasurvosta. Nam. Tai sitten voisulaa. Ja kohden uusia seikkailuja.

Kommentit

Toppahapa sanoi…
Siis huh huh... Massu eduskuntaan, täältä kolahtaa ääni!!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.