Ooo! Rakas, rakas, rakas!!! Ihana!

Laihduttamiseen pätevät samat säännöt, kuin rakastumiseen tai uskoon tulemiseen. Kun on niin kyllästynyt ostamaan suurempaa ja suurempaa vaatetta, että visva korvista valuu, niin siinä vaiheessa tapahtuu jokin naksahdus. Varsinkin, jos alkaa himoita armeijan vanhoja laskuvarjoja kesämekoiksi, ihan noin käsittelemättä.

Ja miten homma kulkee:

1.Ääretön väsähdys omaan ulkomuotoon
Kun painoindeksi ylittää kengännumeron, vaatekaappi siirtyy varastoon, kaikki syksyllä hankitut vaatteet ovat pieniä jo ennen joulua. Koko kroppa ei näy yhdellä kertaa peilistä...

2.Tutkintavaihe, mikä minulle sopisi
Selataan kaikki naistenlehdet, surffataan netissä yökaudet, kysellään kavereilta, ostetaan erilaisia laihistuotteita kaapit täyteen, syödään viikko pelkkää amerikansalaattia, naristaan lääkäriltä laihdutuslääkkeitä...

3.Hurahtaminen metodiin
Löydetään joku systeemi, johon ei kyllästy kahdessa päivässä, joka ei aiheuta raivokohtauksia esim. lihatiskillä, jossa on omasta mielestä jotain järkeä.

4.Matkasaarnaaja
Kerrotaan kaikille tutuille ja tuntemattomille, kuinka loistava olo on, kun kropasta on häipynyt peräti kolmesataa grammaa! Sekä miten hyvä tämä Selluloosakorvike on! Tai vastaavasti IhmeÄimäPillerit, joiden kanssa ei tarvitse tehdä mitään muutoksia syömisiinsä! Mutta tämä Eskimodieetti on siis niiin ihana, sillä lähteen monta kymmentä kiloa ihan huomaamatta, eikä sydä muuta kuin kaikkea mikä on jäässä, mutta sulattamatta. Hammaslääkäri kyllä korjaa suuhun ilmestyvät routavauriot.

5. Kyllästyminen
Paskat, mitä minä hyvää ihmistä kiusaamaan! Pidän itsestäni tälläisenä vähän pyöreämpänä. Lääkärini ei kyllä pidä... Annas kenkälusikka, että mahdun tästä vessanovesta.

6.Uudelleen aloitus
Kai se on vaan aloitettava uudelleen, kun en mahtunut mihinkään vaatekappaleeseen kauppareissulla, ja sovituskopin verhokin jäi persvakoon siellä pyllistellessäni. Enkä huomannut, kuin vasta, kun se sovituskoppi kaatui...!

7.Jaakobinpainia vanhan kumppanin kanssa
Jos sittenkin palaisin Selluloosakorvikkeen/IhmeÄimäPillereiden/Eskimodieetin huomaan. Kun painonikin on lisinyt niin, että molemmat jalat tarvitsevat oman vaa'an.

8. Uuden kumppanin etsintä
Ei jukoliste, tämä saamarin dieetti ei minulla toimi. Pitää etiskellä uusi!

9.Uudelleen aloitus
No mutta! Nythän minä sen löysin, ihanan, helpon ja kevyen dietin! Tällä kyllä lähtee! Ooo, että rakastan näitä pelkkiä kasviksia, ei rasvoja eikä muutakaan herkkua...

10.Vanhassa vara parempi
Jos kumminkin vielä yrittäisin niiden IhmeÄimäPillereiden kanssa, kun en jaksa joka päivä syödä kasviksiakaan ja leivällekin olisi kiva laittaa voita.

11.Uuden ja vanhan yhdistäminen
Jos vaikka laihtuisin nopeammin niin, että yhdistelisin vanhoja juttuja tähän uuteen! Nyt lähtee!
Tällä kyllä häipyy kaikki ja vielä loputkin!

12.Väsähdys
Ei hemmetti. Ei tästä tule mitään, en ole saanut kuin viisi kiloa pois, ja pitäisi saada vielä kolmekymmentä viisi! Ei tule mitään...

13.Ryhtiliikkeen pystyttäminen
Pelko pois Rosmariin. Kyllä tästä nyt täytyy tulla loppu. Pullat ja karkit roskikseen, kaikki rasva ja muu samoin, nyt syödään niin kevyesti, että ei paremmasta väliä. Mitähän tuolla sanottiinkaan MeAkkojen Suuresssa Kevätlaihdutusnumerossa? Olikohan sen artikkelin nimi, että "Ehdit vielä kesäksi bikinikuntoon!" ?

14.Ryhtiliikkeen lässähtäminen
Ei tule mitään, laitan lehteen palautetta, että en tilaa enää paskalehteänne, kun sen ohjeetkaan eivät pidä kutiaan. Jumaliste, missä noita zurnalisteja oikein nykyään koulutetaan? Assallako?

15.Uudelleen aloitus
Myönnettävä se on, housut eivät enää mene kiinni, hame on naurettavan näköinen ja kengännauhoja ei ylety enää solmimaan ilman jänniä liikkeitä.

16.Älyn käytön alkaminen
...nyt tarvitaan mietintämyssyä. Mikä on kun paino sahaa edestakaisin, kuin vanha pärehöylä. Ei pysy, vaikka mitä tekisi. Päin vastoin, jokaisen ryhdistäytymisen jälkeen tulee jokaista kadotettua kiloa kohden kaksi lisää. Mikä nyt neuvoksi? Myssy syvälle päähän ja haalimaan kirjallisuutta, nettisurffailu alkaa uudelleen, kriittinen suhtautuminen nostaa päätään ja omien ulottuvuuksien uudenlainen tutkiminen alkaa tässä vaiheessa. Joutuu myöntämään, ettei kyse ole parista - kolmesta ylimääräisestä kilosta, vaan jumalattomasta määrästä läskiä, joka ei suinkaan ole jakautunut mitenkään tasaisesti.

17. Todellisia tuloksia
Kun on kahlannut läpi kirjastollisen erilaisia teoksia Oppimisen Taosta Mielenrauhaan ja Ravintoainetaulukkoon, alkaa valjeta, miten oma kroppa toimii. Kaikki ei olekaan niin oraalista, kuin olisi luullut. Siis se, mikä menee kitusista sisään, ei olekaan ratkaiseva tekijä vaan se tekijä onkin korvien välissä. Pienoinen painonpudotuskin nostaa päätään.

18.Hienoinen lässähtäminen
Tulee eteen infoähkyn aiheuttama lässähdys. Kun kaikkea tietoa ei pysty käsittelemään. Aivotyö jatkuu kuitenkin alitajunnassa vaikka suu söisi enemmän kuin kestäsivät hennot sääret.
Paluu terveyteen on kuitenkin kulman takana.

19.Tulokset pysyvät
Kun löytyy se tapa, joka sopii kropalle ja mielelle, alkaa itsetunnon vahvistuminen. Sen armollisella tuella jatketaan edelleen harrastuneisuutta ravintotieteen alalla. Ruokatottumukset muuttuvat, makuja ja uusia reseptejä alkaa löytymään kuin taikaiskusta. Paino hiipii alaviistoon enenevässä määrin. Ja pysyy poissa, hetkellisistä riehaantumisista huolimatta. Tiukkapipoisuus on tiessään.

20.Heureka! Tämä on elämäntapa!
Kuten kaikessa muussakin elämisessä, kaikkeen tottuu, paitsi jääpuikkoon perseessä. Se jääpuikko ehtii sulaa ennenkuin siihen tottuu. Mieli on alkanut pelittää, hurjat odotukset ihmeen tapahtumisesta on haudattu ja alkavat vaihtoviikot. Ruokavalion muutokset alkavat olla hanskassa.

Että kyllä se siitä.
Palaan vielä edelliseen postaukseeni myöhemmin. Tämä ylläoleva tolitus tuli vaan tässä ihan ykskaks mieleen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.