Wisser besser, Besserwisser...

Mikään ei ole niin helppoa, kun neuvoa muita! Hurra!

Tämä on tullut tässä elämääni muuttaessa todella selväksi. Tässä on pyörinyt besserwisseriä joka lähtöön. Kaikilla on ollut joku näkemys, kuinka pitää tehdä. Ja kuinka ei missään nimessä saa eikä voi tehdä. Ja sitten alkavat kiihdytyskisat kuin siskonmiehen kumminkaiman veljenpoijan tyttöystävän koulukaverin tuttavan äitipuolen mummo on saanut syövän, juovan ja sirkushuveja, kun jätti pois a) leivän b) perunat c) riisin d) makaronit e) puurot tai kaikki kerralla. Elimistö vaan lakkasi toimimasta ja se kuoli kun se menetti henkensä. Hö?!

Miten se minuun liittyy!!! No, tietenkin siten, että en enää vedä ”turhia hiilareita”. Siis niitä, jotka saavat verensokerini riehaantumaan. Eilen kyllä meni litra kirsikoita, ja sen huomasin aamulla. Että iltapalana ei litra kirsikkaa toimi. Ainakaan minulla.
Sormi pystyssä hiihtelijät kitisevät alituiseen kolesterolista ja sydäninfarktista ja paljon muusta. Kuinka liika rasvansyönti tappaa talossa ja puutarhassa! Kevyttuotteita, niitä pitää inehmon itseensä ahtaman. Ei helvetissä!

Kun tuolla kauppapuodissa etsiskelen syötäväksi kelpaavaa, välttelen niitä tuotteita, joissa on tunnistamattomia E ja numero –yhdistelmiä, tai jukelisti valmistusaineita, joita en tunnista. Usein seisonkin lihatiskillä (juu, meidän pikkukaupassa on palvelutiski) ja ostan jotain herkullista lihaa. Tai vaikkapa kimpaleen grillikylkeä. Teen sitten itse. Ei haittaa.

Jossain vaiheessa ajattelin, että ei tule mitään. Teurastan jonkun märisijän saunan taakse, mutta nyt olon paranemisen myötä, on myöskin mieliala parantunut. Jaksan väitellä vaikka maailman tappiin näistä asioista. Siis ruoasta ja syömisestä!

Jatkamma asian tiimoilta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.