Vaarallinen Maallikko, Pyhä Yksinkertaisuus ja Oikeaksi Todistaja. Sekä pari muuta humua.

Päivää taloon. Ajukoppani lainehtii tänään(kin) melko mielenkiintoisia jutunjuurakoita. Takertelevat vähän toisiinsa, muttei se haittaa. Yrittäkää selvitä. Jos ei muusta, niin viikonlopusta. Menneestä tai tulevasta. Tässä jäsennellessäni jäseniäni sekä maailmaa hollilleen, aivoni ajattelevi seuraavaa:
On olemassa ainakin kolme ihmiskarrikatyyriä, siis Normaali Ihmistä jotenkin muistuttavaa. Ulkonäkö on suunnilleen sama, kenelläkään tyypeistä ei esimerkiksi ole välikättä kainalossa. Tai sienikasvustoa päässään. Toistaiseksi. Näiden lisäksi on myös Oikeamielinen, Mielistelijä ja Kaiken Vastustaja.

Näistä useimmiten uutisvirran pyörteissä seilaa Oikeaksi Todistaja. Tämä surullisen hahmon ritari, jolle ei mikään ole pyhää. Kaikki toimii niin kuiten hän on todistanut. Hän on tehnyt, ollut tekemässä tai on mukana tekemässä milloin mitäkin, Eremitaasin ikkunanpesusta solukalvotutkimukseen. Ja tietää kaiken oikeaksi, jos se on jollakin tutkimuksella oikeaksi todistettu. Hän odottaa, että tutkimukset purematta niellään ja hyväksi havaitaan, ei kyseenalaisteta eikä irroiteta asiayhteydestänsä. Ei, vaikka olisi kymmenen yhtä vastaan, että tulokset heittävät kivellä jo entisestään sekaisin olevaa Normaali Ihmistä. Oikeamielinen vetäytyy keskustelusta, Mielistelijä menee Oikeaksi Todistajan puolelle todistelemaan ja Kaiken Vastustaja huutaa, eipäseipäs, tämä on ärsyttävää, sillä minun kokemukseni mukaan ei mikään ole todellista!!!

Seuraavana kulisseista marssii Oikeaksi Todistajan vanavedessä Pyhä Yksinkertaisuus. Pyhän Yksinkertaisuuden tehtävänä on vain ja ainoastaan tulla uskossaan onnelliseksi. Mihin sitten sattuu milläkin hetkellä uskomaan. Pyhä Yksinkertaisuus pitää puolustuspuheita Oikeaksi Todistajan asioille. Pyhä Yksinkertaisuus ei kyseenalaista, ei ajattele itse tai ei halua, ei tee vastakysymyksiä, ei kritisoi rakentavasti eikä myöskään ymmärrä asian oikeaa eikä vasenta laitaa. Pyhä Yksinkertaisuus opettelee ulkoa! Oikeamielinen tässä tilanteessa tarkastelee asiaa ja päättää olla edelleen osallistumatta argumentointiin. Mielistelijä sekoaa sukkiinsa, kun ei tiedä, kenen leipää söisi ja lauluja laulaisi. Kaiken Vastustaja vastustaa tätäkin kaupallisena hapatuksena ja ärsyyntyy halkeamispisteeseen.

Vaarallinen Maallikko saakin vastaansa molemmat. Siis jos avaa suunsa, läppärin näppiksen, kirjoituskoneen kannen, internetin tai ihan mitä vaan. Vaikka silmät. Vaarallinen Maallikko pitää hetimiten leimata umpihulluksi, joka ei tiedä tai välitä tietää. Jolle tutkimus on punainen vaate, ja vain siksi, että Vaarallinen Maallikko on kehdannut kyseenalaistaa. Jep. Vaarallinen Maallikko ei ole edes oman itsensä asiantuntija. Vaarallisen Maallikon kannattaisi pitää suunsa supussa, kun ei ole kolulutusta! Tässä kohdassa muutama koulutettukin ammattikunta siirtyy Vaarallisen Maallikon kategoriaan. Jos Vaarallisen Maallikon yleisterveys paraneekin väärillä opeilla, niin hänpä onkin yksittäistapaus.
Oikeamielisestä ei ensin meinaa saada mitään irti, mutta viimein hän toteaa, että jokainen ihminen on oman itsensä asiantuntija. Ilmaisu vaan tökkii ja vastapuolen ymmärryksen taso. Mielisteljältä hajoaa nyt pää, kun ei voi kumartaa kaikkiin suuntiin. Kaiken Vastustaja kuolee stressiin, kun vastustettavaa alkaa olla jo niin mittavia määriä, ettei enää tiedä mitä vastustaisi. Vähemmästäkin hajoaa.

Normaali Ihminen istuu sänkynsä reunalla ja itkee, koska ei enää tiedä, mikä on oikein ja mikä on väärin. Toivoo salaa, että jossakin kasvaisi Oikean Tiedon Puu, josta poimimalla voisi seljetä edes oikea. Vasen onkin jo tiedossa, se on siirtymässä oikealle, ainakin jos puoluepolitiikkaa on uskominen. Normaali Ihminen, jos on viisas, alkaa ottaa selvää. Kokeilee. Tekee itse itsään koskevia päätöksiä. Ja kohta meillä onkin yksi Vaarallinen Maallikko lisää. Mutta taitaa olla yksittäistapaus.

Taritsin nämä esimerkit teillekin, koska a) minulla oli taas tarve naputella vähän jotain b) alkoi tämä eipäsjuupastelu ja vasta-argumentointi vähän aiheuttaa käymistiloja c) minusta vaan oli hauska keksiä kaikennäköisiä roolihenkilöitä todellisuuden laitamilta.

Se, mikä minua on nyt viime aikoina ottanut kupolista on se, että selvästi tämän "rasvasodan" myötä on marssitettu lukuisa joukko kaikkien erikoisalojen asiantuntijoita eturintamaan, päätoimittajat pääkirjoittavat maakuntiensa valtalehdykäisissä mitä kummallisimpia juttuja ja moni muu on astunut alas väheksymään Normaali Ihmistä, joka räpiköi päälle lentävässä kurassa ja murassa, kuin sorsa öljypäästössä. Kun esimerkiksi minä en voi tietää, kun minulla ei ole koulutusta! Jessus!! Kukahan minun kropassani on melskannut viimeiset liki viisikymmentä vuotta? Joku Muu? Joku Muuko on syypää kaikkeen??

Ei hemmetti. Menen ampumaan suppilovahveroita kastiketta varten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.

Kun saapuu syys...!