Kahdeksan syytä sinnitellä luukulla.

Ruffinoitu kalenteri on nyt saavuttanut jo kahdeksannen luukkunsa. Ja ajattelinkin vääntää uuteen uskoon Taloussanomien artikkelin työssä sinnittelemisestä.
Toisinsanottuna rienaan ja rääkkään artikkelin tunnistamattomaksi. Alkuperäinen on tuossa linkin takana.


Kyrsiikö luukulla? Et ole yksin. Vuonna 2009 tehdyn kyselytutkimuksen mukaan alle puolet, 45 prosenttia, yhdysvaltalaisista työntekijöistä on tyytyväisiä luukulla oloonsa. Talouslehti Forbes on listannut kahdeksan syytä, joiden takia kannattaa sinnitellä luukulla.

Taloussanomat
6.8.2010 20:37

Forbesin mukaan etenkin koulutettu nuori työvoima on kärsimätöntä luukulla etenemisen suhteen. Nuorilla on kovat tavoitteet ja odotukset sekä luukunvallinnassa että etenemismahdollisuuksissa. Ennen kuin lähdet ovet paukkuen luukulta, pohdiskele ainakin seuraavia asioita, Forbes kehottaa:

1.    Raha
Raha on kaikista itsestään selvin syy pysyä luukulla, jonka muuten räimisit kiinni silmänräpäyksessä. Niin se vain on, että ellet elä metsän siimeksessä luonnon antimista, tulet tarvitsemaan rahaa. On toki turhauttavaa viettää kahdeksan tuntia päivästä luukulla, jossa ainoa hyvä puoli on raha, mutta se auttaa laskujen maksamisessa.
2.    Kokemus
Vaikka luukkusi ei olisi ihanteellinen, mahdollisesti opit silti jotain, joka voi olla tulevaisuudessa valttia. On etujesi mukaan oppia kaikki mahdollinen nykyisessä asemassasi, jotta nämä tiedot ja taidot auttavat sinua saamaan tyydyttävämmän luukun tulevaisuudessa.
3.    Eteneminen
Saatat olla tyytyväinen nykyiseen luukkuusi. Mutta ennen kuin päätät lyödä hanskat tiskiin, harkitse etenemismahdollisuuksiasi. Ajattele parhaan mahdollisen vaihtoehdon mukaan: missä olet parhaassa tapauksessa neljän tai viiden vuoden päästä, jos päätät pysyä nykyisellä luukullasi.  
4.    Odotukset
Realistiset odotukset ovat elintärkeitä luukulla pysymisen kannalta. Liian suuren luukun, vapauden ja rahan odottaminen johtaa pettymykseen. Ajattele realistisesti luukkua ja todetaksesi, mitkä ovat kohtuullisia odotuksia.
5.    Ruoho on aina vihreämpää
On helppo olettaa, että sitä olisi jollain muulla luukulla tyytyväisempi. Näin ei oikeasti aina ole. Jopa unelmaluukku aiheuttaa varmasti jonkinlaista tyytymättömyyttä. Analysoi puolueettomasti sitäkin luukkua, joka odottaa aidan vihreämmällä puolella.
6.    AsenneJos olet tyytymätön työssäsi, mieti asennettasi. Onko jotain, mitä voit muuttaa itsessäsi, mikä tekisi luukusta siedettävämpää. Jos huomaat olevasi kateellinen toisen luukusta, pohdi mitä voit tehdä päästäksesi itse parrasvaloihin seuraavalla kerralla. Jos keskityt siihen, kuinka voit parantaa suoritustasi, saattaa työstä tulla tylsän sijaan haastavaa.
7.    Luonteenlujuus
Yleinen syy luukkutyytymättömyyteen liittyy toiseen luukulla kävijään tai sietämättömään asiakaspalveluun. Kaikki toivoisivat tulevansa toimeen toisten kävijöiden kanssa, mutta yksi luukku voi pilata koko päivän. Yritä miettiä, voitko itse jotenkin käytöstäsi muuttamalla vaikuttaa luukulla käyntiisi. Muista myös, että hankala tyyppi saattaa aina vaihtaa osastoa tai luukkua.
8.    Ajoitus
Jos toteat, että nykyinen luukku ei kerta kaikkiaan sovi sinulle, voit aina etsiä uutta luukkua ollessasi yhä vanhalla luukulla. Luukulla vakituisesti käyvän palkitseminen on houkuttelevampaa kuin käymättömän. Unelmaluukun etsiminen on stressaavaa, jos lainanlyhennykset painavat päälle. Paniikissa saatat päätyä vain ojasta allikkoon, eli valita entistä huonomman luukun.
Suomessa viihtyvyydestä on usein oltu huolissaan luukulla käyntien pidentämistä koskevan keskustelun yhteydessä. Etenkin suomalaisille naisille luukulla viihtymisellä on suuri merkitys elinvoiman tunteelle.

Semmoinen tarina tällä kertaa. Kopioitu ja muunnettu tarinankertoimella uuteen uskoon. 
Mutta minä menen nyt avaamaan uuninluukun. Otan uunista uuniporsaasta ja uunijuureksista, eli niiden jämistä veivaamani uudenuutukaisen laatikon: Uuninluukkuvuoan. Ihan näin luukuttamisen kunniaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karanteenikivaa!

Kun saapuu syys...!

Ähinää ja puhinaa, eräänlainen sairaskertomus.